• Top Stories

    Ποια είναι η πραγματική απόφαση της Συνόδου Κορυφής κ. Τσίπρα ;

    • NewsRoom


    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για ακόμα μία φορά προσγειώθηκε απότομα. Το μόλις ένα  tweet του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, ήταν υπεραρκετό για να διαψεύσει τη ρητορεία του Αλέξη Τσίπρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκία. Μία ρητορεία που συνέχισε και μετά την επίσκεψή του στη Σμύρνη.

    Έλεγε, δηλαδή με μεγάλο ενθουσιασμό, ότι η απόφαση της Συνόδου ήταν η απομόνωση εκείνων που επεδίωκαν την απομόνωση της Ελλάδας, ήτοι τα Δυτικά Βαλκάνια.

    Το tweet του Donald Tusk είναι το εξής:

    Αναφέρει ότι «Οι ακανόνιστες ροές μεταναστών στη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων πρέπει να φτάσει στο τέλος», και ακολούθως ο κ. Tusk λέει ότι «δεν είναι θέμα μονομερών δράσεων, αλλά κοινή απόφαση της ΕΕ των 28».

    Με άλλα λόγια ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είπε ότι οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων δεν προβαίνουν σε μονομερείς δράσεις, αλλά εφαρμόζουν κοινή απόφαση των 28 κρατών – μελών της ΕΕ, τουτέστιν άδειασε παντελώς τον κ. Τσίπρα και τον απομόνωσε ακόμα περισσότερο με το εξής tweet

    στο οποίο ο Πρόεδρος ευχαριστεί τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων επειδή «εφάρμοσαν τμήμα της περιεκτικής πολιτικής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης».

    Ανακοινώσεις κυβέρνησης Σκοπίων

    Ταυτόχρονα η κυβέρνηση των Σκοπίων, μόλις εχθές, ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάσει η αρμόδια κυβερνητική επιτροπή σήμερα για να πάρει επιπλέον μέτρα για το κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα, τουλάχιστον μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 17-18 Μαρτίου.

    Ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά μας εξαπάτησε και μας έδωσε ελπίδες, όπως τότε που προεκλογικά υποσχόταν με το μήνυμα που έστελνε σε όλους ότι «Η ελπίδα έρχεται». Ο κ. Τσίπρας δεν έπεισε ούτε και το διεθνές ακροατήριο για το ότι η επίσκεψή του στην Τουρκία είχε τις επιτυχίες που δεν είχε η ΕΕ με την γειτονική χώρα. Δηλαδή την επαναβεβαίωση της συμφωνίας επανεισδοχής προσφύγων που φθάνουν στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια.

    Κουμουτσάκος εν δράσει στο twitter

    Η αντίδραση από την αξιωματική αντιπολίτευση δεν άργησε, αντιθέτως μάλιστα ήρθε αμέσως μετά το tweet του Tusk, από τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο, o ο οποίος έγραψε: «Αν το Μαξίμου δεν διαψεύσει άμεσα τις δηλώσεις Τουσκ περί απόφασης των “28” για κλειστά σύνορα, υπάρχει μείζον θέμα για τον κ.Τσίπρα» και στη συνέχεια: «Το ερώτημα είναι ένα: Έδωσε ναι ή όχι τη συγκατάθεσή της η Ελλάδα για κλειστά σύνορα όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Συμβουλίου»;


    Τσίπρας – Γεροβασίλη: εν δράσει επίσης στο twitter.

    Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση επιχείρησαν να απαντήσουν στον Donald Tusk μέσω του Twitter, θολώνοντας ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

    Τα tweets του πρωθυπουργού έλεγαν τα εξής: «O Βαλκανικός δρόμος έκλεισε εξαιτίας μονομερών ενεργειών από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Η Ε.Ε. δεν έχει μέλλον αν προχωρά με μονομερείς ενέργειες που δημιουργούν τετελεσμένα. Περιμένουμε ο κ. Τούσκ να επικεντρώνει τις προσπάθειες στην εφαρμογή κοινών αποφάσεων ως πρόεδρος της Ευρώπης των 28 και να μην ενθαρρύνει όσους τις αγνοούν».

    Ο κ. Κουμουτσάκος επανήλθε, λέγοντας: «Τα γριφώδη τουιτ @PrimeministerGR δεν συνιστούν διάψευση Τουσκ. Για κάτι τόσο σοβαρό υπάρχει μια απάντηση: “Διαψεύδουμε τον @eucopresident”», και στη συνέχεια: «Γιατί ο πρωθυπουργός “κρυβόταν” τόσες ώρες και εμφανίστηκε μετά από πίεση Ν.Δ. ; Περιμένουμε ρητή διάψευση του κ. Τουσκ από Μαξίμου».


    Ταυτόχρονα μέσω του Twitter ανέλαβε δράση και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη: «Καλά που υπάρχει και ο κ. Κουμουτσάκος και μαθαίνουμε ποιοές είναι οι αποφάσεις των Συμβουλίων Κορυφής. Τα συμπεράσματα της Συνόδου είναι αναρτημένα στο Διαδίκτυο -που τόσο συχνά χρησιμοποιεί ο κ. Κουμουτσάκος- και μπορεί να τα διαβάσει…». Συνέχισε λέγοντας «Αν δυσκολεύεται στην κατανόηση της κοινής δήλωσης ο κ.Κουμουτσάκος πολύ ευχαρίστως να ζητήσει διευκρίνιση. Μη σπαταλά το χρόνο του με γρίφους».



    Το τέλος στη «κουβέντα» μέσω του twitter ήρθε από τον Γιώργο Κουμουτσάκο, που επίμεινε ρωτώντας: «Ποιός από τους δύο αντιλαμβάνεται σωστά τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής; Πού είναι η αλήθεια και που το ψέμα;», ενώ προσέθεσε δηλώσεις τόσο του Πρωθυπουργού, όσο και του κ. Donald Tusk.

    Στην πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας αποδεχόμενος πλήρως την πολιτική αποτροπής της ΕΕ, ψάχνει βοήθεια στον «φίλο» του Αχμετ! Όσο για την φιλοξενία στην χώρα επαφίεται στην καλοσύνη των Ελλήνων, την οποία με κυνισμό επιχειρεί πολιτικά να πιστωθεί.

    Βέβαια, η κατάσταση που διαμορφώνεται, αγνοώντας τους όπως φαίνεται ψεύτικους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, είναι ότι από τη μία τα βόρεια σύνορά μας είναι κλειστά, και από την άλλη ο «φίλος Αχμέτ», όπως τον αποκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να στέλνει πρόσφυγες αφετέρου.



    ΣΧΟΛΙΑ