• Πολιτική

    Πέτσας: Ο Τσίπρας καταγγέλλει τα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής συνόδου πριν τη σύνοδο

    • NewsRoom

    Στέλιος Πέτσας, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών


    Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, με αφορμή τη δήλωση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ κατά την είσοδό του στην σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

    Ο κ. Τσίπρας είχε κατηγορήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «μη διεκδίκηση επιπρόσθετων κονδυνλίων για την Ελλάδα», υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος, ως πρωθυπουργός, το είχε διεκδικήσει με «επιμονή και μεθοδικότητα». Όπως ανέφερε οι δαπάνες για την κοινωνική συνοχή «δυστυχώς μειώνονται αντί να αυξάνονται, και τα κριτήρια κατανομής τους γίνονται ακόμη πιο άδικα ιδιαίτερα για τις αδύναμες χώρες». Σημείωσε ότι «αυτή η εξέλιξη είναι εξαιρετικά αρνητική, καθώς παγιώνει την Ευρώπη των δύο ταχυτήτων και μεγαλώνει την απόκλιση μεταξύ των κρατών μελών», ενώ τόνισε πως για την Ελλάδα αυτή η εξέλιξη «δεν είναι μόνο άδικη» αλλά και «έξω από κάθε πλαίσιο πολιτικής ηθικής», καθώς η χώρα μας, όπως είπε, «υπέστη τεράστιες θυσίες κατά τη κρίση και έχασε το 1/4 του εθνικού της πλούτου».

    Επιτιθέμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε πως «δεν συμμετείχε στην Σύνοδο που διοργάνωσε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, των φίλων της συνοχής, την Πορτογαλία, προκειμένου να διεκδικήσει συμμαχίες και να θέσει το πλαίσιο των ελληνικών διεκδικήσεων» και συνεπώς προσέρχεται σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής «χωρίς να υπάρχει καμία θετική προσδοκία και κάτι καλύτερο για την χώρα». Σχολίασε μάλιστα πως «το δόγμα του προβλέψιμου εταίρου και συμμάχου, του δεδομένου συμμάχου και στην εξωτερική πολιτική και στα πλαίσια της Ευρώπης, αποτελεί συνταγή αποτυχίας», για να υπογραμμίσει πως «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες τουλάχιστον αξίζουν μια κυβέρνηση που θα διεκδικεί και δεν θα αγνοεί το δίκιο τους».

    Πέτσας: Ο Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του

    Η απάντηση στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε από τον Στέλιο Πέτσα. «Ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε και τον εαυτό του. Καταγγέλλει τα αποτελέσματα του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας πριν καν αρχίσει η Σύνοδος!», ανέφερε αρχικά ο κ. Πέτσας.

    «Θα ήταν πιο έντιμο για τον ίδιο και ωφέλιμο για τη χώρα, εάν στήριζε την μεθοδική διεκδίκηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για περισσότερους πόρους για την πατρίδα μας», συνέχισε.

    «Πραγματικούς, όχι “πέτσινους”, σαν τα 7,5 δισ. ευρώ που δήθεν είχε εξασφαλίσει ο κ. Τσίπρας. Αλλά ο κ. Τσίπρας, η “διαπραγματευτική” τακτική του οποίου, κόστισε στους Έλληνες πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ, υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για έναν αιώνα και διδάσκεται παγκοσμίως ως παράδειγμα προς αποφυγήν, είναι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει μαθήματα διαπραγμάτευσης», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και προσέθεσε:

    «”Καταγγέλλει” ο κ. Τσίπρας ότι δεν πήγε ο πρωθυπουργός στην Πορτογαλία για την Σύνοδο των “Φίλων της Συνοχής”. Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε σε επίπεδο αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, όταν ο κ. Τσίπρας έστελνε σε αντίστοιχες συνόδους τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών. Θα πήγαινε βέβαια ο ίδιος. Αλλά δεν πρόλαβε. Ούτε αυτό».



    ΣΧΟΛΙΑ