• Πολιτική

    Πέτσας: Έρχονται αυστηρότεροι έλεγχοι για τον κορονοϊό με βαριά πρόστιμα

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας


    Αυστηροποίηση των ελέγχων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού προανήγγειλε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας ότι ο κορονοϊός δεν έφυγε, είναι απαραίτητο να είμαστε διπλά προσεκτικοί και να τηρούμε τις συστάσεις των ειδικών και τις αποστάσεις.

    «Ο καθένας έχουμε ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας και στην κοινωνία. Κυρίως έχουν ευθύνη οι επαγγελματίες» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    «Διαβεβαιώνουμε ότι η κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς ελέγχου που έχει στη διάθεσή της, για να προστατεύσει τους πολλούς υπεύθυνους, από τους λίγους επιπόλαιους.

    Από σήμερα μπαίνει σε εφαρμογή ένα σχέδιο εκτεταμένων ελέγχων, από όλες τις κρατικές και περιφερειακές υπηρεσίες, υπό τον συντονισμό της Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας. Τα πρόστιμα για παραβάσεις είναι αυστηρά. Σε μια περίοδο δυσπραγίας, μάλιστα γίνονται πιο αυστηρά. Είναι όμως στο χέρι όλων των επαγγελματιών και των εργαζομένων να τα αποφύγουν τηρώντας τους κανόνες που είναι κοινοί για όλους.

    Βαριά είναι τα πρόστιμα, για παράδειγμα, και για τους επιβάτες στα μέσα μεταφοράς, όχι μόνο στις αστικές συγκοινωνίες, αλλά και στις λοιπές χερσαίες, ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μεταφορές. Θα είναι όμως πολλαπλάσιο το οικονομικό κόστος αν επιτρέψουμε να αυξηθούν τα κρούσματα του κορονοϊού, να γεμίσουν τα νοσοκομεία μας και να κινδυνεύσουμε να χάσουμε τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, δύο μήνες που αναμένεται να δώσουν ανάσα στις τουριστικές περιοχές.

    Και θα είναι εγκληματικό, αν από επιπολαιότητα, αφεθούμε να χαλαρώσουμε θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία αγαπημένων μας προσώπων. Αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε!» είπε.

    Σφοδρή επίθεση σε Τσίπρας

    Ο κ. Πέτσας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως είναι απαράδεκτο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λοιδορεί την πατρίδα μας στο εξωτερικό.

    «Την ώρα που η Ελλάδα ανακτά το κύρος της και αναγνωρίζεται διεθνώς, ως χώρα πρότυπο στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης του κορονοϊού, ο κ. Τσίπρας  προσπαθεί να την εκθέσει. 

    Είναι προφανές πως ο πανικός που τον κατέλαβε μετά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις, τον σέρνει σε νέες πολιτικές αθλιότητες.

    Φαίνεται ταυτόχρονα, ότι με ακρότητες και ακατάσχετο υβρεολόγιο, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να επιβάλει σιωπή στο εσωτερικό του κόμματός του, να πολώσει, να φανατίσει και να σπείρει τοξικότητα στο πολιτικό σύστημα.

    Όταν, όμως, μιλά για ‘διεφθαρμένο κόμμα’, ο κόσμος καταλαβαίνει. Και κοιτάζει στην αυλή του ‘μαγαζιού’ και των ‘παραμάγαζων’».

    Όταν μιλά για επιθέσεις – έτσι τις χαρακτήρισε – που αφορούν το κόμμα και όχι ένα πρόσωπο, δεν αποκρούει, αλλά  διαχέει στους συντρόφους του τις ευθύνες για τα καταγγελλόμενα.

    Όταν ταυτίζεται και ταυτίζει το κόμμα του με τον κ. Παππά, δεν τον καλύπτει. Αποκαλύπτει εξάρτηση και πολιτική συνενοχή. Όταν αποφεύγει να απαντήσει για την ουσία, δεν απαλλάσσεται αλλά διευρύνει το πολιτικό κατηγορητήριο που αναπτύσσεται σε βάρος του στην αντίληψη των πολιτών.

    Αντί για προσχηματικές υπεκφυγές, αντί για ύβρεις και κραυγές σε βάρος της χώρας, περιμένουμε απαντήσεις για την ταμπακέρα».



    ΣΧΟΛΙΑ