• Πολιτική

    Πέτρος Τατούλης: Προσφεύγει στο ΣτΕ διεκδικώντας €282 χιλ.

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Πέτρος Τατούλης

    Πέτρος Τατούλης


    Ποσό που «αγγίζει» τις 282.000 ευρώ διεκδικεί ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Πέτρος Τατούλης, ο οποίος ζητά από το Συμβούλιο της Επικρατείας να του αναγνωριστεί εξομοίωση της βουλευτικής του αποζημίωσης με αυτή των αποδοχών των ανώτατων δικαστών.

    Η προσφυγή του στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε σήμερα και το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση.

    Μέσα στους επόμενους μήνες θα αποφασίσει εάν πρέπει να καταβληθεί ή όχι η διαφορά μεταξύ της βουλευτικής τους αποζημίωσης (αποδοχές βουλευτών) και των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών οι οποίες, με απόφαση του Μισθοδικείου ορίστηκαν στο ύψος των αποδοχών του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για την τριετία 2004-2007.

    Ο κ. Τατούλης προσεφυγε στο ΣτΕ, διεκδικώντας την αναίρεση απορριπτικής απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

    Με τη αγωγή του, ο κ. Τατούλης ζητούσε να του αναγνωριστεί η υποχρέωση του Δημοσίου να του καταβάλει:

    1) Το ποσό των 281.924 ευρώ, ως διαφορά μεταξύ της βουλευτικής αποζημίωσης και των αναβαθμισμένων αποδοχών των δικαστικών, για το χρονικό διάστημα 1.1.2004 έως 31.12.2007 και, αν δεν γινόταν δεκτό αυτό το αίτημα του, επικουρικά ζητούσε το ποσό των 165.516 ευρώ, ως διαφορά μεταξύ της βουλευτικής αποζημίωσης και των αποδοχών των δικαστών, όπως αυτές προσαυξήθηκαν με την «έκτακτη παροχή» του άρθρου 5 του νόμου 3620/2007 και της από 30.1.2008 κοινής υπουργικής απόφασης και

    2) Το ποσό των 10.000 ευρώ, ως χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστη από την παράλειψη του Δημοσίου να αναβαθμίσει την βουλευτική αποζημίωσή του.

    Από το πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο Διοικητικό Δικαστήριο κρίθηκε ότι δεν υπήρξε παράλειψη των αρμοδίων οργάνων του Δημοσίου να αναβαθμίσουν τις αποδοχές του για την επίμαχη τριετία, καθώς δεν υπάρχει άνιση μεταχείριση σε βάρος των βουλευτών, αφού είναι διαφορετική η επαγγελματική εξέλιξη και τα χαρακτηριστικά κάθε κατηγορίας.

    Ακόμη, κρίθηκε ότι η μη αναπροσαρμογή της βουλευτικής αποζημίωσης δεν παραβιάζει καμία Συνταγματική διάταξη.

    Πάντως στο ΣτΕ εκκρεμούν κι άλλες προσφυγές από μικρό αριθμό βουλευτών.

    Διαβάστε ακόμη:

    Έσπασαν τα ισόβια για τους 2 Ρουμάνους καταδικασθέντες για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα

    Εισαγγελική έρευνα για Πέτρο Φιλιππίδη: Καταγγελία και από τρίτη ηθοποιό για απόπειρα βιασμού

    ΣτΕ: Απέρριψε το αίτημα του Κουφοντίνα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ