• Πολιτική

    Περιορισμένοι τα Χριστούγεννα οι ανεμβολίαστοι – Δεν θα έχουν πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους

    • NewsRoom
    Νέα μέτρα: Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους - Τι ισχύει από σήμερα


    Καινούργια μέτρα δεν αναμένεται να ληφθούν, σημειώνουν οι ίδιες πηγές που επισημαίνουν ότι η στρατηγική για την πανδημία αρχίζει να αποδίδει και άρα δεν αλλάζει.

    Στην στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας αναφέρθηκε και ο Πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον Βρετανό ομολογό του Μπόρις Τζόνσον.

    Άλλωστε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής ενός πλήρους lockdown στους ανεμβολίαστους.

    «Έχουμε μια αυστηρή πολιτική, αλλά δε θα πάμε όσο μακριά η Αυστρία, με την επιβολή ενός πλήρους lockdown σε μη εμβολιασμένους πολίτες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Στην ίδια εκπομπή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού βασιζόμαστε σε μεγάλο βαθμό στα τεστ.

    «Έτσι, σε περίπτωση που θέλει κανείς να πάει για φαγητό σε εξωτερικό χώρο και είναι ανεμβολίαστος χρειάζεται αρνητικό τεστ. Και αυτό που παρατηρήσαμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι μια σημαντική αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού. Πιστεύουμε λοιπόν ότι αυτή η στρατηγική είναι αποτελεσματική», συμπλήρωσε και ενθάρρυνε με ζέση τους Βρετανούς πολίτες να κλείσουν από τώρα τις διακοπές τους στην Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2022.

    Διαβάστε επίσης:

    Οικονόμου: Οι υγειονομικοί δίνουν σκληρή μάχη – Γνωρίζουν τις προσπάθειες για ενίσχυση του ΕΣΥ

    Μητσοτάκης σε Τζόνσον: Ώρα να ικανοποιηθεί το αίτημα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα – Τι είπαν για Τουρκία



    ΣΧΟΛΙΑ