• Πολιτική

    Περιφέρεια Αττικής: Σκέψεις στη ΝΔ για Παπανικολάου ή Χαρδαλιά, μετά το άδειασμα σε Πατούλη

    • NewsRoom

    Γιώργος Παπανικολάου, Νίκος Χαρδαλιάς


    Νέα πρόσωπα πέφτουν στο τραπέζι για την Περιφέρεια Αττικής, μετά την έντονη ενόχληση που προκάλεσε το ζεϊμπέκικο του Γιώργου Πατούλη, με τον τελευταίο να ζητά δημόσια συγγνώμη.

    Η ΝΔ φαίνεται πως αναζητά το πρόσωπο που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής.

    Ανάμεσα στα πρόσωπα που «φλερτάρουν» τη θέση σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο νυν υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς και ο νυν δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, πρόσωπα τα οποία έχουν γράψει χιλιόμετρα στην τοπική αυτοδιοίκηση

    Ο Γιώργος Παπανικολάου είναι δήμαρχος Γλυφάδας από το 2014. Στις τελευταίες εκλογές επανεξελέγη με ποσοστό άνω του 79%, ενώ έχει διατελέσει ευρωβουλευτής (2009-2014) και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ (2004-2009).

    Απ’ την άλλη, ο Νίκος Χαρδαλιάς προέρχεται από την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς έχει διατελέσει δήμαρχος Βύρωνα (με τη στήριξη της ΝΔ) από το 2003 έως το 2014, ενώ από το 2014 έως το 2019 ήταν περιφερειακός σύμβουλος Αττικής. Αυτή την τετραετία παρέμεινε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ την πρώτη τετραετία, διετέλεσε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας την περίοδο Μαρτίου 2020 – Αυγούστου 2021.

    Διαβάστε επίσης:
    Φωτιά σε δύσβατη δασική περιοχή στον Γράμμο

    Πυρκαγιά στο Γλυκορρίζι Μεσσηνίας

    Επιτόκια: Το δίλημμα που αντιμετωπίζουν ΕΚΤ και Fed – Προσεκτικές κινήσεις συνιστά το ΔΝΤ



    ΣΧΟΛΙΑ