• Πολιτική

    Παύλος Γερουλάνος: «Να μπουν κανόνες στο Airbnb – Iσόρροπη ανάπτυξη σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας»

    • NewsRoom


    Συνέντευξη παραχώρησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος,  στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 στο δημοσιογράφο Χάρη Ντιγριντάκη. Ο ίδιος αναφέρθηκε στα Airbnb και στους κανόνες που πρέπει να εφαρμοστούν προκειμένου να υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας.

    «Είναι θετικό ότι μέσα από το Airbnb κάποιοι συμπολίτες μας κατάφεραν να νοικιάσουν τα σπίτια τους. Αυτό που όμως θέλει προσοχή, είναι η ανάπτυξη αυτής της δραστηριότητας να μην γίνεται μόνο σε μεμονωμένες περιοχές, αλλά να γίνει  ισόρροπα σε όλη την Αθήνα.

    Διαφορετικά ορισμένες γειτονιές θα χάσουν το χαρακτήρα τους και στο τέλος θα χαθεί ακόμα κι ο λόγος για τον οποίο έρχονται οι ένοικοι των Airbnb. Θέλουμε να κρατήσουμε τις γειτονιές μας με το χαρακτήρα που έχουν και να βάλουμε ορισμένους κανόνες ώστε να υπάρχει τάξη σε όλο αυτό. Πάρτε για παράδειγμα το Παγκράτι που είναι μια γειτονιά η οποία σαφώς και έχει κερδίσει από τα Airbnb, αλλά πλέον υπάρχουν γειτονιές που έχουν πρόβλημα. Αλλά και στο Κουκάκι τα πράγματα δεν είναι καλύτερα ή στο Νέο Κόσμο επίσης. Βλέπει κανείς ότι είναι δύσκολο για φοιτητές να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα.

    Επίσης τα μαγαζιά που εξυπηρετούσαν κατοίκους, πλέον φεύγουν και έρχονται μαγαζιά που εξυπηρετούν τουρίστες. Αλλάζει η γειτονιά. Πρέπει επιτέλους να μπουν συγκεκριμένοι κανόνες».

    Παράλληλα, ανέφερε ότι στόχος είναι να διαχυθεί ο πολιτισμός σε όλη την πόλη, «Η Αθήνα έχει ανάγκη από ένα σύγχρονο αρχαιολογικό μουσείο. Ένα κτίριο, ένα μουσείο που θα σε κάνει να νιώθεις ευπρόσδεκτος, όπως το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Είναι πάρα πολύ σημαντικό  να κάνεις τον άλλον να νιώθει ότι εκεί ανήκει, όπως στο Μουσείο της Ακρόπολης. Ότι δεν είναι κάτι ξένο, κάτι ψυχρό. Αυτό πρέπει να γίνει με το Αρχαιολογικό Μουσείο.

    Βεβαίως πέρα από το Μουσείο, ο πολιτισμός μπορεί να επηρεάσει την Αθήνα και με μικρότερης κλίμακας έργα και αλλαγές. Ίσως θυμάστε αυτό που είχαμε κάνει στο Υπουργείο Πολιτισμού όταν βγάλαμε τον πολιτισμό «στο δρόμο».  Αν θυμόσαστε τότε η Λυρική Σκηνή είχε βγει με τα λεωφορεία στις γειτονιές, γίνονταν παραστάσεις στη Βαρβάκειο Αγορά. Ήταν μια προσπάθεια ο πολιτισμός να διαχυθεί σε όλη την πόλη. Αυτό ξέρετε έχει τεράστια αξία ειδικά σε μια πόλη που υπάρχει εγκατάλειψη κι ανασφάλεια».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παύλος Γερουλάνος «Σχέδιο για μια Αθήνα φιλική σε όλους μας»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γερουλάνος: «Προσβάσιμη πόλη σημαίνει πόλη χωρίς εμπόδια»



    ΣΧΟΛΙΑ