ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξέδωσε ανακοίνωση τη Δευτέρα, καταγγέλλοντας τις συνεχιζόμενες τεχνικές δυσλειτουργίες στην πλατφόρμα υποβολής φορολογικών δηλώσεων, οι οποίες έχουν προκαλέσει σοβαρές καθυστερήσεις και αναστάτωση στους λογιστές και φοροτεχνικούς.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πλατφόρμα αδυνατεί να αντέξει τον αυξημένο φόρτο εργασίας, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες να αναγκάζονται να εργάζονται μεταμεσονύχτιες ώρες για να καταφέρουν να υποβάλουν τις δηλώσεις.
Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, καθώς για πρώτη φορά οι δηλώσεις των επαγγελματιών είναι «κλειδωμένες» με τα δεδομένα του συστήματος myDATA, καθιστώντας οποιαδήποτε διόρθωση εξαιρετικά χρονοβόρα. Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, απαιτείται έως και 2 ημέρες για να καταχωρηθούν οι αλλαγές και να υποβληθούν οι δηλώσεις.
Ως αποτέλεσμα αυτών των προβλημάτων, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζητάει άμεσα την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Ιουλίου 2025, σημειώνοντας ότι η πληρωμή της πρώτης δόσης στις 31 Ιουλίου δεν θα προκαλέσει δημοσιονομικό πρόβλημα.
Η ανακοίνωση καταλήγει με κάλεσμα προς το Υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση της λειτουργίας του φορολογικού συστήματος, προκειμένου να προστατευτεί η υγεία και αξιοπρέπεια των επαγγελματιών του κλάδου.
Διαβάστε επίσης
Ειρήνη Μουρτζούκου: Από ώρα σε ώρα η μεταφορά της σε ειδικό κελί στον Κορυδαλλό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Είμαι ανοιχτός σε συνομιλίες με την ΕΕ για τους δασμούς
- Βραβείο σχεδίασης για το Fiat Grande Panda
- ΕΕ: Στην Ελλάδα και σε τέσσερις ακόμα χώρες η εφαρμογή επαλήθευσης ηλικίας για τη χρήση στο διαδίκτυο
- Τελεσίγραφο Τραμπ σε Ρωσία: Τελειώστε τον πόλεμο σε 50 ημέρες αλλιώς έρχονται δευτερογενείς δασμοί 100%
