• Πολιτική

    Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης επιδιώκει τη συνθήκη της παντοκρατορίας

    • NewsRoom
    Νίκος Ανδρουλάκης

    Νίκος Ανδρουλάκης


    Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενόψει της έναρξης της νέας προεκλογικής περιόδου.

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης, απευθυνόμενο στα στελέχη του κόμματος, έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές ενόψει των εθνικών εκλογών, με κύριο στόχο την ενίσχυση της δύναμης του ΠΑΣΟΚ. Έτσι, ζήτησε να υπάρχει άμεση επαφή με τους πολίτες. Ζήτησε μάλιστα να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη νέα γενιά και τα προβλήματά της. Μέσα στις επόμενες μέρες προγραμματίζουν ειδική εκδήλωση για τη Νέα Γενιά, προκειμένου να κρατήσουν το νήμα της σχέσης που άρχισαν να οικοδομούν προς της πρώτης κάλπης.

    Ο κ. Ανδρουλάκης πάντως υπογράμμισε ότι με καθαρό μήνυμα πρέπει να απευθυνθούν και προς τις μεγαλύτερες ηλικίες- ειδικά προς τους πασοκογενείς ψηφοφόρους που στράφηκαν στη ΝΔ από το φόβο «επιστροφής» του ΣΥΡΙΖΑ.

    Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε να μην υπάρξουν συμπεριφορές αλαζονείας, ενώ ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην περιφέρεια Αττικής, στην οποία το ΠΑΣΟΚ υστέρησε έναντι της υπόλοιπης Ελλάδας.

    Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να γίνει η κύρια προοδευτική παράταξη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, ενώ αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχουν απαντήσεις μόνο αν προκληθούν από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

    Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θέλησε ζήτησε  «να αναστρέψουμε το φόβο που καλλιεργεί η Νέα Δημοκρατία κραδαίνοντας το ενδεχόμενο της ακυβερνησίας και να απευθυνθούμε σε όλους τους πολίτες εξηγώντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει τη συνθήκη της …παντοκρατορίας, στην κάλπη και την επόμενη μέρα».

    Τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης όσο και τα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου έκαναν αισιόδοξες προβλέψεις για τη δυναμική του ΠΑΣΟΚ σε αρκετές περιοχές, όπως στην Κρήτη και στην Δυτική Ελλάδα.

    Ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε και στο ερώτημα για το αν η Χαριλάου Τρικούπη θα ακολουθήσει την τακτική της Κουμουνδούρου να έχει στα χέρια της την απόφαση και τον συντονισμό των τηλεοπτικών εμφανίσεων των στελεχών της. «Όχι δεν πρόκειται να υπάρξουν παρεμβάσεις τύπου Τσίπρα», απάντησε, επαναλαμβάνοντας τη στρατηγική στόχευση του κόμματος.

    Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στάθηκε τέλος και στη δήλωση στήριξης τη ΝΔ από τον Φαήλο Κρανιδιώτη.

    «Η δημόσια δήλωση του Φαήλου Κρανιδιώτη για τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας είναι το ξεγύμνωμα του τυχοδιωκτισμού του συστήματος εξουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, που μετά τις υποκλοπές και τις επιθέσεις στις ανεξάρτητες αρχές, αποκαλύπτονται και τα κόμματα-δορυφόροι, δείχνοντας σε ποιες επικίνδυνες ατραπούς οδηγείται το πολιτικό μας σύστημα μακριά από την ευρωπαϊκή κανονικότητα», ανέφερε.

    Κατά τη συνεδρίαση, τον λόγο έλαβαν οι κ.κ. Μαργαρίτης, Ευθυμίου, Παπανδρέου όπως και ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος μίλησε για το πλάνο του Κυριάκου Μητσοτάκη για αλλαγές στο Σύνταγμα. Η Τόνια Αντωνίου παρότρυνε τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση «να βγούμε στις γειτονιές και στις πλατείες», εξηγώντας ότι χρειάζεται η όσο το δυνατόν καλύτερη κινητοποίηση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ για να αξιοποιήσουν το θετικό momentum. Ο Πάρις Κουκουλόπουλος περιέγραψε τους κρίσιμους «σταθμούς» της μάχης και τις δυνατότητες της «επίθεσης με την προγραμματική επάρκεια που διαθέτει το ΠΑΣΟΚ».

    Διαβάστε επίσης

    Eπιθέσεις DDοS στην Τράπεζα θεμάτων των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων

    Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της «φευγαλέας» Βουλής

    Πατούλης: Συνάντηση με το Προεδρείο του ΕΒΕΠ – Τι συζητήθηκε



    ΣΧΟΛΙΑ