• Πολιτική

  ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Το ΕΣΥ καταρρέει, ψίχουλα ανακοίνωσε η κυβέρνηση

  • NewsRoom
  ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

  ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ


  «Υπενθυμίζουμε στον κ. Πρωθυπουργό ότι το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε από την κυβέρνηση Καραμανλή μία χρεοκοπημένη χώρα με τα τρομακτικά δίδυμα ελλείμματα, ιδιαίτερα το έλλειμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών που ήταν το υψηλότερο παγκοσμίως», αναφέρει το ΠαΣοΚ-Κιναλ σχετικά με την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

  Και συνεχίζει:

  «Αν το 2010 οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν ψηφίσει όπως ο ίδιος, η επενδυτική βαθμίδα θα ήταν όνειρο θερινής νυκτός και σήμερα θα μετρούσαμε τον προϋπολογισμό σε δραχμές.

  Όσον αφορά στην πρότασή μας για το ΕΚΑΣ σε 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους είναι γνωστή η αναλγησία του κ. Μητσοτάκη, που προτιμά να κρατά σε ομηρία χιλιάδες αδύναμους συμπολίτες μας, αντί να κάνει συγκροτημένες θεσμικές παρεμβάσεις. Γνωρίζουμε ακριβώς πόσο κοστίζει. Άραγε ο ίδιος γνωρίζει πόσο κόστισαν στον ελληνικό λαό οι απευθείας αναθέσεις ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ και οι προκλητικές φοροαπαλλαγές στους λίγους και ισχυρούς;

  Τέλος, ενώ το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ψίχουλα.

  Η αύξηση 20% στις εφημερίες αποτελεί εμπαιγμό, όταν οι Έλληνες γιατροί και υγειονομικοί είναι από τους χαμηλότερα αμειβόμενους σε όλη την Ευρώπη, ενώ οι αυξήσεις στους αναξιοκρατικά διορισμένους διοικητές προσεγγίζουν το 45% στον βασικό μισθό προβλέποντας ακόμη και μπόνους παραγωγικότητας».

  Διαβάστε επίσης

  Κυβερνητικές πηγές: Αύξηση €1.500 ετησίως στις αποδοχές των γιατρών από τις υψηλότερες αποζημιώσεις

  Υπερψηφίστηκε με 158 «ναι» ο κρατικός προϋπολογισμός – «Ναι» στην Άμυνα είπε ο ΣΥΡΙΖΑ

  Δ. Αυγέρη: «Κυβέρνηση ανασφάλειας, κοροϊδίας και λαϊκισμού»  ΣΧΟΛΙΑ