• Πολιτική

    Παρούσα με δική της πρόταση η ΝΔ στη συζήτηση για Συνταγματική Αναθεώρηση – Ειρωνική αντίδραση από Μαξίμου

    • NewsRoom
    μητσοτάκης τσιπρας


    Παρούσα στην συζήτηση στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση θα είναι η Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να καταγγείλει τον Αλέξη Τσίπρα και την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εργαλειοποιήσει την διαδικασία, «ως όχημα διχασμού και μικροπολιτικής ιδιοτέλειας».

    Παράλληλα, όπως αναφέρει σε δήλωσή της η ΝΔ, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα παρουσιάσει τις δικές του προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ενώ θα επιχειρήσει να καταδείξει πως ο κ. Τσίπρας «επιδιώκει να επιβάλλει τις παρωχημένες ιδεοληψίες του ακόμη και στον καταστατικό χάρτη της πατρίδας μας».

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ: 

    Η Νέα Δημοκρατία έχει επισημάνει από καιρό ότι οι συνθήκες είναι ώριμες στη χώρα μας για μια τολμηρή και ευρεία Συνταγματική Αναθεώρηση. Για το λόγο αυτό ήδη από τις αρχές του 2016 ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα να ενταχθούν με συναινετικό τρόπο προς αναθεώρηση όλες οι βασικές προτάσεις της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και οι πολίτες να αποφανθούν, μέσω των εκλογών, για την κατεύθυνση των αλλαγών.

    Ο κ. Τσίπρας φοβάται να αποδεχθεί την αυτονόητη αυτή πρόταση, προφανώς γιατί γνωρίζει ότι θα ηττηθεί στις επικείμενες εκλογές. Επιχειρεί να εργαλειοποιήσει ακόμη και την επιβεβλημένη αλλαγή του Συντάγματος ως όχημα διχασμού και μικροπολιτικής ιδιοτέλειας μήπως και αποκρύψει την αποσύνθεση της κυβέρνησής του. Αδιαφορεί για το πώς το Σύνταγμα μπορεί και πρέπει να καταστεί μοχλός ανάπτυξης της χώρας και βελτίωσης της ζωής των πολιτών, καθώς επιδιώκει να επιβάλλει τις παρωχημένες ιδεοληψίες του ακόμη και στον καταστατικό χάρτη της πατρίδας μας.

    Είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει στον κ. Τσίπρα να ευτελίσει αυτή τη μείζονα θεσμική διαδικασία. Στη διάρκεια της επικείμενης κοινοβουλευτικής συζήτησης θα αναδείξει όλες τις αναγκαίες συνταγματικές αλλαγές για την Ελλάδα που αξίζουμε και όλοι οι βουλευτές θα αναλάβουν τις ευθύνες τους.

    Τις προτάσεις που εισηγείται η αξιωματική αντιπολίτευση για το νέο καταστατικό χάρτη, θα τις δημοσιοποιήσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης την προσεχή Τρίτη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ενώ με απόφασή του, γενικός εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας στην αναθεωρητική διαδικασία θα είναι ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Κώστας Τασούλας.

    Ειρωνείες από το Μέγαρο Μαξίμου

    Με ειρωνική διάθεση το Μέγαρο Μαξίμου «καλωσορίζει» τη ΝΔ στη διαδικασία, υποστηρίζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποίησε «ολική κυβίστηση» υπό το βάρος της  «λαϊκής κατακραυγής»!

    «Καλωσορίζουμε τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης, που με συναίσθηση ευθύνης για το τόπο και την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, εκκινεί με πρωτοβουλία του ο Πρωθυπουργός.

    Έστω και στο παρά πέντε, έστω και υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής για την εξόφθαλμη απόπειρα απόδρασης από την Αναθεώρηση, προκειμένου να διατηρηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, η ολική κυβίστηση της ΝΔ είναι καλοδεχούμενη», αναφέρει η  ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Μητσοτάκης «πετά το γάντι» στον Τσίπρα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση



    ΣΧΟΛΙΑ