• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Έκτακτη συνάντηση με τον ΠτΔ για το Σκοπιανό


    Άμεση συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκοπή Παυλόπουλο, λόγω των εξελίξεων στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο κ. Μητσοτάκης, στις 10 το πρωί, σήμερα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζήτησε άμεση συνάντηση μαζί του, η οποία θα γίνει εντός της ημέρας.

    Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 10 π.μ., επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και ζήτησε άμεση συνάντηση μαζί του. Η συνάντηση θα γίνει εντός της ημέρας».
    Η Πειραιώς έχει τεθεί σε συναγερμό μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο Σκοπιανό και η θέση της ΝΔ είναι ότι η λύση πρέπει να είναι ενιαία, συνολική και να περιλαμβάνει τρία στοιχεία: Αλλαγή του Συντάγματος της ΠΓΔΜ, εγκατάλειψη όλων των αλυτρωτικών στοιχείων (αναφορές στο Σύνταγμα, γλώσσα, ταυτότητα, σύμβολα) και μία ονομασία για όλες τις χρήσεις εντός και εκτός σκοπιανών συνόρων (erga omnes).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης στο Μόναχο: Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καμία αναγνώριση «Μακεδονικής» εθνότητας η γλώσσας

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν έχω προεξοφλήσει τη θέση της ΝΔ για το Σκοπιανό



    ΣΧΟΛΙΑ