• Top Stories

    Παραμένει υψηλό το ποσοστό του Brexit – Πολλοί Βρετανοί αναποφάσιστοι

    • NewsRoom


    Σήμερα δημοσιεύτηκε στην Sun, ότι το στρατόπεδο του “ναι” στην ΕΕ διατηρεί  το προβάδισμα των 7 ποσοστιαίων μονάδων εν όψει του Δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου ,αν και πολλοί ψηφοφόροι εμφανίζονται αναποφάσιστοι.

    «Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο: για την βρετανική οικονομία και τα νοικοκυριά, η έξοδος από την ΕΕ θα ισοδυναμούσε με αυτοακρωτηριασμό… Θα υπήρχαν λιγότερες εμπορικές συναλλαγές, λιγότερες επενδύσεις και λιγότερη επιχειρηματικότητα », προειδοποίησε ο Όσμπορν.

    Κατά τη διάρκεια της περασμένης βδομάδας έγινε έρευνα για το θέμα, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 45% είναι υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση , ενώ το 38% είναι υπέρ του Brexit. Άρα , το στρατόπεδο του “ναι” παρέμεινε στο επίπεδο του περασμένου μήνα , αλλά το ποσοστό των αναποφάσιστων αυξήθηκε στο 17% έναντι 11% στην αντίστοιχη δημοσκόπηση ComRes.
    Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας George Osborne προειδοποίησε οτι η χώρα«θα αποδυναμωνόταν οικονομικά για πάντα», εάν αποχωρούσε απο την ΕΕ, και το ΑΕΠ της θα υποχωρούσε κατά 6% μέχρι το 2030. Ακόμα, μέσα στην μέρα θα παρουσιάσει την λεπτομερή έκθεση 200 σελίδων του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών για το κόστος και τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής της χώρας στην ΕΕ.
    «Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο: για την βρετανική οικονομία και τα νοικοκυριά, η έξοδος από την ΕΕ θα ισοδυναμούσε με αυτοακρωτηριασμό…Θα υπήρχαν λιγότερες εμπορικές συναλλαγές, λιγότερες επενδύσεις και λιγότερη επιχειρηματικότητα», προειδοποίησε ο Όσμπορν μαζί με τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον .
    Διαβάστε ακόμα:
    efodos-sta-grafeia-tis-mossack-fonseca-ston-panama.w_l



    ΣΧΟΛΙΑ