• Πολιτική

    Παπαστεργίου: Να ανοιχτούμε σε νέους τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η κυβερνοασφάλεια

    Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

    Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης


    Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τον νέο υπουργό κ. Δημήτρη Παπαστεργίου να παίρνει το…κλειδί από τον υπηρεσιακό υπουργό κ. Σωκράτη Κάτσικα.

    Είμαστε μάλλον η πιο δημοφιλής παράδοση παραλαβής είπε αστειευόμενος ο κ. Παπαστεργίου ξεκινώντας την τοποθέτησή του. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες την Κυριακή μας έδειξαν ότι πρέπει να προχωρήσουμε σταθερά τολμηρά μπροστά. Η ευθύνη που αναλαμβάνω είναι τεράστια, υπάρχει ωστόσο μια χαρμολύπη γιατί αφήνω πίσω την τοπική αυτοδιοίκηση.

    Ο κ. Πιερρακάκης τα έκανε όλα, ευτυχώς υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν. Να ανοιχτούμε σε νέους τομείς, όπως η τεχνητή νοημοσύνη αλλά και η κυβερνοασφάλεια. Να επικεντρωθούμε στην ψηφιοποίηση των μεταβιβάσεων ακινήτων, πρέπει να τρέξουμε το gov.gr για να φτάσουμε τις 5000 υπηρεσίες και να δείξουμε πως να εμπιστευτούν οι πολίτες το δημόσιο ξανά σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου.

    Ο κ. Κυρανακης ειπε ότι με σκληρή δουλειά θα συνεχίσουμε το έργο που έχει ήδη ξεκινήσει. Όσο περισσότερα απλά πράγματα ψηφιοπκούνται τόσο περισσότερες προκλήσεις δημιουργούνται τόνισε. Λίγα λόγια, πολύ δουλειά και ελπίζουμε σε ένα πολυ καλό αποτέλεσμα κατέληξε.

    Ο υπηρεσιακός υπουργός δήλωσε ευτυχής ότι παρέλαβε το υπουργείο απο έναν άνθρωπο που γνωρίζει τον χώρο, τον κ. Πιερρακάκη αλλά και το παραδίδει σε έναν άνθρωπο που επίσης γνωρίζει καλά τον χώρο. Σκοπός ήταν να διασφαλίσουμε τη συνέχεια του κράτους και νομίζω ότι το κάναμε όσο καλύτερα μπορούσαμε δήλωσε.

    Ο πήχης είναι ψηλά και θεωρώ βέβαιος ότι θα περάσετε από πάνω τόνισε ο κ. Κάτσικας απευθυνόμενος στους κκ. Δημήτρη Παπαστεργίου και Κώστα Κυρανάκη.

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης: Ανακοινώνει αύριο μέτρα κατά της ακρίβειας και του πληθωρισμού

    Άδωνις Γεωργιάδης: Επικέντρωση στη μάχη για τη βελτίωση της καθημερινότητας των εργαζόμενων

    Κυριάκος Πιερρακάκης: Θέλουμε τα παιδιά λιγότερο σαν σκληρούς δίσκους και περισσότερο σαν επεξεργαστές



    ΣΧΟΛΙΑ