• Πολιτική

    Παπανδρέου κατά Ανδρουλάκη: «Ποιος θα σταθεί απέναντι στους Μητσοτάκη και Τσίπρα;»

    • NewsRoom
    Παπανδρέου κατά Ανδρουλάκη: «Ποιος θα σταθεί απέναντι στους Μητσοτάκη και Τσίπρα;»

    Γιώργος Παπανδρέου


    Επίθεση κατά του Νίκο Ανδρουλάκη εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου, τρείς μέρες πριν από τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής, καλώντας τον να απαντήσει σε τέσσερα ζητήματα.

    Σε ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε η πλευρά του  πρώην πρωθυπουργού, ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγορεί τον Νίκο Ανδρουλάκη πως πως αποφεύγει να δεσμευθεί για την ανάγκη προάσπισης της αυτονομίας της πολιτικής της παράταξης «έναντι συμφερόντων, κατεστημένων, αλλά και κάθε άλλης μορφής εξωθεσμικών κέντρων και παραγόντων».

    Επίσης, κατηγορεί τον νικητή του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών πως παραπληροφορεί όταν επικαλείται τους Π. Σάντσεθ και Α. Κόστα δηλώνοντας ότι θα παραμείνει ευρωβουλευτής αν εκλεγεί.

    Ο κ. Παπανδρέου απευθύνει μάλιστα στη πλευρά Ανδρουλάκη το ερώτημα για το  «ποιος θα σταθεί απέναντι στους Μητσοτάκη και Τσίπρα; Ποιος θα δώσει τη μάχη στον κορυφαίο θεσμό της Δημοκρατίας; Ποιος θα διαμορφώσει με τη συνολική του παρουσία και δράση το στίγμα της παράταξής μας, με το οποίο θα ζητήσουμε από τον ελληνικό λαό την ψήφο του, αν όχι ο πρόεδρος της;».

    Το τρίτο θέμα αφορά την ανανέωση για την οποία, σημειώνεται πως «δεν έχει απαντήσει ακόμη, γιατί χαρακτηρίζει ανανέωση τις πιο παλαιοκομματικές και πελατειακές πρακτικές που ακολούθησε το 2013, όπως μαρτυρούν τα δημοσιεύματα της εποχής, κατέχοντας κορυφαία κομματική θέση».

    Το τέταρτο ζήτημα είναι για το debate όπου κατηγορείται ο Νίκος Ανδρουλάκης πως κρύβεται και καλείται να απαντήσει «γιατί δεν αποδέχεται την πρόταση για έναν δημόσιο διάλογο που θα δίνει την δυνατότητα για πλήρεις και ουσιαστικές τοποθετήσεις; Ποια είναι η διαφορά; Ότι χρειάζεται περιεχόμενο και συγκεκριμένες προτάσεις;».

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ