• Πολιτική

    Πάνος Σκουρλέτης: Εξετάζει προσφυγή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το τρολ Πεν Νταλαούρα

    • NewsRoom
    Πάνος Σκουρλέτης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

    Πάνος Σκουρλέτης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ


    Το ενδεχόμενο να προσφύγει στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξετάζει ο Πάνος Σκουρλέτης, προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα τρολ του διαδικτύου που εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον του και να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη.

    Πηγές από το περιβάλλον του κ. Σκουρλέτη αναφέρουν ότι βρίσκεται σε επαφή με τους δικηγόρους του, εξετάζοντας όλες του τις επιλογές, με την προσφυγή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αποτελεί μία από αυτές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν επικεντρώνεται μόνο στα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κάνει λόγο για ένα γενικευμένο ζήτημα με τα τρολ του διαδικτύου, με τις ίδιες πηγές να τονίζουν ότι δεν είναι κάτι που αποκάλυψε εκείνος για πρώτη φορά.  Ως εκ τούτου, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να θέσει ζήτημα εξυγίανσης του δημόσιου λόγου συνολικά.

    Σημειώνεται πως πριν από λίγες ημέρες ο Πάνος Σκουρλέτης είχε μιλήσει στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8, και αναφερόμενος στο θέμα τόνισε ότι «έψαξα την κατάσταση βλέποντας ότι αυτού του είδους οι μηχανισμοί έπαιξαν ρόλο κατά την περίοδο εκλογής του νέου προέδρου. Στις 20/9 γράφτηκαν στην Εφημερίδα των Συντακτών. Με ονόματα και λογαριασμούς. Δεν είναι η πρώτη φορά αν μπείτε στο google, διαδίκτυο, τρολς, υπόγα ΝΔ, τρολς από εδώ και από εκεί. Θα τα δείτε όλα!». «Εγώ όσο υπήρξα εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος δεν επέτρεψα ποτέ να γίνουν τέτοια. Ποτέ! Δείτε όλες μου τις δηλώσεις σε σκληρές εποχές αντιπαράθεσης» επεσήμανε.

    Τι είχε προηγηθεί

    Μετά την εξέλιξη αυτή, δηλαδή της πιθανότητας να προσφύγει ο κ. Σκουρλέτης στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο λογαριασμός «Πεν Νταλαούρα» απάντησε:

    «Να το πράξετε κ.Σκουρλέτη. Να φροντίσετε να φέρετε όμως και τις αποδείξεις που με συνδέουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Παύλο Πολάκη, ακόμη και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Ελπίζω να προσκομίσετε και τις αποδείξεις των «πληρωμών» μου από το κόμμα όπως έχετε υπαινιχθεί».

    Ο λογαριασμός «Πεν Νταλαούρα», σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), αποκαλεί το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ «τρελό αγόρι». «Και τώρα οι δυο μας, τρελό αγόρι» έγραψε συγκεκριμένα, συνοδεύοντας την ανάρτηση με μία φωτογραφία που βρίσκεται στο κέντρο ο πρώην υπουργός.

    Μάλιστα, ο ίδιος λογαριασμός, το βράδυ της Τετάρτης (01/11), στοχοποίησε τον Πάνο Σκουρλέτη γράφοντας χαρακτηριστικά πως «δεν μπορούν και δεν θα επιτρέψουμε να μας φιμώσουν. Όλοι ένα, απέναντι στο «τέρας». Αναγνωρίζουμε στο πρόσωπο του Σκουρλέτη και των υπολοίπων, τον ηθικό αυτουργό της χυδαίας επίθεσης. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο πρόεδρος μας, Στέφανος Κασσελάκης, πρέπει και οφείλουν να πάρουν τώρα, άμεση θέση και να θέσουν εκτός κόμματος τους υπονομευτές του. Όλους».

    Παράλληλα, εξέφρασε έντονα την υποστήριξή του στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «το κόμμα των losers με το σκυμμένο κεφάλι στον ΣΚΑΙ, τελείωσε τη μέρα της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη», ενώ πρόσθεσε πως τα μέλη του κόμματος «είναι περήφανοι άνθρωποι που αποφάσισαν με δημοκρατικούς όρους ποιον θέλουν και ποιους όχι. Οποιος δεν το αντέχει θέτει αυτομάτως κ αυτοβούλως εαυτόν εκτός κόμματος. Αρκετά κύριοι».

    Διαβάστε επίσης:

    Παύλος Μαρινάκης: Κανείς δεν πρόκειται να κερδοσκοπεί σε βάρος των πολιτών και της ελληνικής οικονομίας

    Βορίδης: Απόλυτη προτεραιότητα του πρωθυπουργού, ο αγώνας απέναντι στην ακρίβεια

    Πόθεν έσχες: Αύριο η ανακοίνωση των δηλώσεων Βουλευτών, Ευρωβουλευτών, Δημάρχων και Περιφερειαρχών



    ΣΧΟΛΙΑ