• Πολιτική

    Παναγιωρόπουλος: Δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετέχουν ελληνικά αεροπλάνα στον πόλεμο στην Ουκρανία

    O υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος

    O υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος


    Σε κατηγορηματική διάψευση των πληροφοριών πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να παράσχει μαχητικά αεροσκάφη στον πόλεμο της Ουκρανίας, προχώρησε από τη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

    Μιλώντας σε επιτροπή κατά τη συζήτηση κύρωσης συμβάσεων, εξήγησε πως κατά τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας των κρατών μελών της ΕΕ, ο ύπατος εκπρόσωπος Ζ. Μπαρέλ αναφέρθηκε σε αίτημα της Ουκρανικής πλευρά για παροχή αεροσκαφών σοβιετικής τεχνολογίας.

    Ελάχιστο κομμάτι από τα αποθέματα  υλικού μας η βοήθεια στην Ουκρανία

    Ανέφερε επίσης πως η στρατιωτική βοήθεια που έδωσε η Ελλάδα  δεν αποδυνάμωσε την αμυντική μονάδα της χώρας. Όπως τόνισε η Ελλάδα έστειλε ένα ελάχιστο κομμάτι από αποθέματα αμυντικού υλικού.

    Σύμφωνα με τον κ.  Παναγιωτόπουλο, «δεν υπάρχει περίπτωση ελληνικά αεροσκάφη να εισφέρουν σε αυτή την υπόθεση. Δεν χρησιμοποιούμε ούτως ή άλλως τέτοια αεροσκάφη αλλά και αυτά τα κράτη που έχουν δε νομίζω να δώσουν βοήθεια. Διαψεύδω ή δεν έχουν βάση τα δημοσιεύματα αυτά».

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε επίσης, πως η Ελλάδα δεν έδρασε μονομερώς παρέχοντας βοήθεια στην Ουκρανία αλλά συντάχθηκε πλήρως με τους εταίρους και συμμάχους στην ΕΕ, σύμφωνα με δύο αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ευρώπης. «Συνέδραμαν όλες οι χώρες με κάποιο τρόπο και οι περισσότερες με παροχή στρατιωτικής βοήθειας», συμπλήρωσε.

    Διαβάστε επίσης

    Η Ουκρανία υποστηρίζει πως εξόντωσε την επίλεκτη ομάδα των Τσετσένων

    ΟΙ ΥΠΕΞ των χωρών μελών του ΝΑΤΟ συνεδριάζουν εκτάκτως την Παρασκευή στις Βρυξέλλες

    Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει την παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ