• Πολιτική

    Πακιστανοί: Αυθόρμητη η συγκέντρωση στο Σύνταγμα – Θεοδωρικάκος: Δεν θα ακυρωθεί κανένα πρόστιμο

    • NewsRoom
    Πακιστανοί: Αυθόρμητη η συγκέντρωση στο Σύνταγμα – Θεοδωρικάκος: Δεν θα ακυρωθεί κανένα πρόστιμο

    Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Προστασίας του Πολίτη


    «Η συγκέντρωση των εκατοντάδων Πακιστανών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το Σύνταγμα δεν ήταν οργανωμένη, αλλά αυθόρμητη», υποστηρίζει ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδος – Πακιστάν σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media από το πλήθος των μεταναστών που συγκεντρώθηκε τη νύχτα της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας.

    Ο Σιέντ Μοχάμεντ Τζαμίλ πρόεδρος του Συνδέσμου ζητεί την επιείκεια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου για τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε μερικούς από τους συγκεντρωθέντες για τη μαζική συνάθροιση χωρίς κανένα απολύτως μέτρο προστασίας – αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού.

    Η ανακοίνωση έχει αναλυτικά ως εξής:

    «Ως Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδος-Πακιστάν, θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι η συγκέντρωση Πακιστανών υπηκόων την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα ήταν αυθόρμητη και όχι οργανωμένη. Δεν ήταν σε γνώση μας ότι οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων δεν θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Συντάγματος, όπως κάθε χρόνο.

    Τα μέλη μας μόλις ενημερώθηκαν από τις αστυνομικές αρχές αποχώρησαν αμέσως ειρηνικά. Θα θέλαμε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να δείξει επιείκεια στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, για την ακύρωσή τους.

    Ως Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδος-Πακιστάν θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ενεργούμε σύμφωνα με τους νόμους και τις αρχές του Ελληνικού Κράτους.

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Να είστε πάντα καλά. Με εκτίμηση, SYED MOHAMMAD JAMIL, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλάδας-Πακιστάν».

    Δεν ακυρώνεται κανένα πρόστιμο

    Από την πλευρά του, ο κ. Θεοδωρικάκος, ξεκαθάρισε ότι κανένα πρόστιμο δεν πρόκειται να ακυρωθεί. «Οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν για όλους ακόμη και αν η παρουσία των ανθρώπων αυτών ήταν πράγματι αυθόρμητη», συμπλήρωσε στη σχετική δήλωσή του ο υπουργός.

    Τις εικόνες στην πλατεία Συντάγματος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κλήθηκε να σχολιάσει τη Δευτέρα και ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Άδωνις Γεωργιάδης.

    «Οι εικόνες αυτές είναι εντελώς απαράδεκτες. Μόλις τις είδα, εγώ ό ίδιος κάλεσα την Αστυνομία και μου είπαν ότι αυτό κράτησε περίπου μισή ώρα», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

    Σύμφωνα με τον υπουργό, οι αστυνομικοί τού είπαν ότι ενημέρωσαν τους συγκεντρωμένους πως λόγω των μέτρων για την πανδημία δεν θα γίνει φέτος κάποια εκδήλωση στο Σύνταγμα, με αποτέλεσμα περίπου μισή ώρα αργότερα το πλήθος να διαλυθεί.

    «Κάθε χρόνο συμβαίνει αλλοδαποί να βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος για την αλλαγή του χρόνου. Από το 2000 είδα πλάνα στο YouΤube, καθώς οι Έλληνες είναι στα σπίτια για την αλλαγή του χρόνου», παρατήρησε ο κ. Γεωργιάδης.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Από 1 Ιανουαρίου φοροελαφρύνσεις, μεταρρυθμίσεις και νέες θέσεις εργασίας

    Κικίλιας: Ανάκαμψη των χειμερινών προορισμών τις γιορτές σε ένα παγκόσμια ασταθές πλαίσιο λόγω της «Ο»



    ΣΧΟΛΙΑ