• Πολιτική

    Π. Κουρουμπλής: «Βαριά» καμπάνα για το Αγία Ζώνη – Πρόστιμο 1,2 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom
    Κουρουμπλής

    Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής


    Το υψηλότατο πρόστιμο των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ θα κληθεί να πληρώσει η πλοιοκτήτρια εταιρεία του Αγία Ζώνη ΙΙ, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

    Όπως ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής στο ραδιόφωνο του 24/7, το πρόστιμο σε αντίστοιχη περίπτωση στο παρελθόν, είχε ανέλθει μόλις στις 150.000 ευρώ, ενώ υπογράμμισε ότι το ποσό του προστίμου θα εισπραχθεί.

    Μιλώντας για το περιστατικό και την κατάσταση στον Σαρωνικό, ο υπουργός εξήρε τη δουλειά που έγινε για τον καθαρισμό μετά το ναυάγιο, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Έγινε μία εξαιρετικά ποιοτική προσπάθεια για την Αθηναϊκή Ριβιέρα».

    Το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» ήταν εκείνο που προκάλεσε μια πρωτόγνωρη οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό Κόλπο. Το δεξαμενόπλοιο μήκους περίπου 80 μέτρων βυθίστηκε σε λιγότερο από 20 λεπτά υπό αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής συνθήκες, με αποτέλεσμα να υπάρξει διαρροή πετρελαίου.

    Ο κ. Κουρουμπλής, ανέφερε επίσης πως ο καθαρισμός του κόλπου μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου, αποτέλεσε για τον ίδιο ένα προσωπικό στοίχημα: «Όταν έγινε το περιστατικό έβαλα ένα στοίχημα με τον εαυτό μου: ή πολιτικά θα τελειώσω, ή θα πετύχουμε την πραγματική αποκατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε πολιτικές σκοπιμότητες, που κάποιοι επιχείρησαν να εξυπηρετήσουν την περίοδο εκείνη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επιδότηση 10.000 ευρώ για «ηλεκτρονικό επιχειρείν»-Οι δικαιούχοι και οι τομείς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα αναβολή στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί η Γερμανία δεν είναι έτοιμη να αποδεσμεύσει την Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ