• Πολιτική

    Ουρές και ταλαιπωρία από τις τετραπλές κάλπες – Φόβοι για καθυστερήσεις


    Αντιμέτωποι με καθυστερήσεις και μεγάλη ταλαιπωρία βρίσκονται οι ψηφοφόροι ανά τις Περιφέρειες στην Ελλάδα, λόγω της τετραπλής κάλπης. Το εκλογικό σώμα καλείται να ψηφίσει ταυτόχρονα για περιφερειακές, δημοτικές, κοινοτικές εκλογές αλλά και για τις ευρωεκλογές.

    Ως αποτέλεσμα η όλη διαδικασία καθυστερεί πολύ. Ενδεικτικό είναι πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, παρά το γεγονός ότι δεν έπρεπε να περιμένουν σε ουρές, χρειάστηκαν περίπου ένα τέταρτο της ώρας προκειμένου να ψηφίσουν στην τετραπλή κάλπη.

    Οι ψηφοφόροι σε μεγάλα ιδιαίτερα εκλογικά τμήματα δηλώνουν ήδη κουρασμένοι από την πολύωρη αναμονή, τονίζοντας πως περιμένουν τουλάχιστον μισή ώρα προκειμένου να φθάσουν στην πρώτη κάλπη.

    Η αναμονή οφείλεται και στο γεγονός ότι σε αρκετά εκλογικά τμήματα δεν παρουσιάστηκαν μέλη των εφορευτικών επιτροπών. Ως εκ τούτου δεν παραδίδονται άμεσα τα ψηφοδέλτια, αφού ο δικαστικός αντιπρόσωπος και οι γραμματείς πρέπει να εκτελέσουν και αυτή τη διαδικασία. Παράλληλα έχουν αναλάβει και τη διαδικασία της ταυτοπροσωπίας, την εγγραφή στους καταλόγους και την επίβλεψη.

    Στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν φόβοι για επιδείνωση της κατάστασης αργότερα το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε και η προσέλευση θα είναι μεγαλύτερη.

    Όπως εκτιμάται, το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί προς τις μεσημεριανές ώρες που παραδοσιακά αυξάνεται η προσέλευση των ψηφοφόρων, καθώς και την τελευταία ώρα πριν να κλείσουν οι κάλπες, οπότε επίσης σπεύδουν οι τελευταίοι.



    ΣΧΟΛΙΑ