• Πολιτική

    «Ουράνιο Τόξο»: Βεβαίως και ζητάμε αναγνώριση «μακεδονικής» μειονότητας

    • NewsRoom
    Ουράνιο Τόξο Βοσκόπουλος

    Παύλος Βοσκόπουλος, ιδρυτής του κόμματος «Ουράνιο Τόξο»


    Για μια πραγματικότητα που απλά αντιβαίνει σε αυτά που έχει «εκπαιδευτεί ο μέσος Έλληνας» κάνει λόγο ο ιδρυτής του πολιτικού φορέα «Ουράνιο Τόξο», Παύλος Βοσκόπουλος, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του BBC περί ύπαρξης «καταπιεσμένης εθνικής μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.

    «Η πραγματικότητα είναι αυτή που έχετε μπροστά τα μάτια σας. Μιλάτε με έναν άνθρωπο που είναι μέλος της σύγχρονης μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Το κακό είναι ότι σ΄ αυτό το ζήτημα έχει εκπαιδευτεί, ειδικά τις τελευταίες δύο – τρεις δεκαετίες ο μέσος Έλληνας και ως ένα βαθμό βλέπουμε γιατί υπάρχουν αυτές οι ακραίες αντιδράσεις», ανέφερε ο κ. Βοσκόπουλος, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

    «Βεβαίως ζητάμε αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας» δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος «Ουράνιο Τόξο», υποστηρίζοντας πως αυτό είναι «δείγμα δημοκρατίας σε μια πολιτισμένη χώρα».

    «Πώς είναι δυνατόν μία πολιτισμένη χώρα να μην δέχεται τη διαφορετικότητα και να μην αναγνωρίζει μειονότητες στο έδαφός της;», διερωτήθηκε.

    Αναφορικά δε με το ζήτημα της γλώσσας, ο κ. Βοσκόπουλος υποστήριξε πως η γλώσσα που ομιλείται στα Σκόπια «είναι η σύγχρονη μακεδονική γλώσσα. Μιλάμε για σύγχρονες μορφές γλωσσικής έκφρασης». Πάντως, πρόσθεσε πως η γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με τον Μ. Αλέξανδρο, «όπως βέβαια οι σύγχρονοι πολίτες δεν έχουνε άμεση σχέση με τον Σωκράτη και τον Περικλή».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επιστολή διαμαρτυρίας του Έλληνα πρέσβη στο BBC: «Αδικείτε τη Συμφωνία των Πρεσπών»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θύελλα αντιδράσεων για το προκλητικό δημοσίευμα του BBC: «Σλαβομακεδόνες, μια αόρατη μειονότητα στην Ελλάδα»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Αθήνα δίνει διευκρινίσεις για τη ρηματική διακοίνωση που έστειλαν τα Σκόπια στον ΟΗΕ



    ΣΧΟΛΙΑ