• Top Stories

    Φεύγει ο Σόρος από την Ουγγαρία; – Ούγγρος πρωθυπουργός: «Θα με κατανοήσετε αν δεν κλάψω»

    • NewsRoom
    Τζόρτζ Σόρος


    Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν προειδοποίησε σήμερα ότι κατά τη σύνοδό τους τον Ιούνιο οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα πρέπει να προχωρήσουν σε μεγάλες αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, μιλώντας στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό MR1.

    Σύμφωνα με τον Όρμπαν, τέτοιου είδους αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν μετά τις ευρωεκλογές του 2019, ώστε να διασφαλιστεί πως οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι θα έχουν άποψη για το θέμα.

    Παράλληλα ο Ούγγρος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι αναμένει πως θα συνεχιστεί η διαμάχη του με τη φιλελεύθερη ιδεολογία των Ιδρυμάτων Ανοικτής Κοινωνίας (OSF) που χρηματοδοτεί ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, παρά την απόφαση τους να φύγουν από τη χώρα.

    «Θα με κατανοήσετε αν δεν κλάψω», είπε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε σχετικά με την απόφαση των OSF, εκτιμώντας ότι το θέμα της μετανάστευσης θα παραμείνει ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα.

    Βίκτορ Ορμπάν

    Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός Open Society Foundations (OSF) του Τζορτζ Σόρος σκέφτεται να κλείσει το γραφείο της Βουδαπέστης, αν η Ουγγαρία περάσει νόμο που περιορίζει τις δραστηριότητες των μη κυβερνητικών οργανώσεων, με σκοπό να σταματήσει κυρίως τον ίδιο.

    Η OSF αναθεωρεί τις επιλογές για το μέλλον στη χώρα, καθώς αυξάνεται η εχθρικότητα κατά των δραστηριοτήτων της. Η πρόσφατη επανεκλογή του Βίκτωρ Ορμπαν κυριαρχήθηκε από ισχυρισμούς που ήθελαν τον Σόρος να ηγείται μίας κίνησης, με σκοπό να πλημμυρίσει την Ουγγαρία και την ΕΕ με εκατομμύρια Μουσουλμάνους μετανάστες.

    Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους Financial Times, ο Σόρος έχει γίνει πρόσωπο που δέχεται το μίσος των εθνικιστικών και λαϊκιστικών οργανώσεων σε διάφορες χώρες, αλλά πουθενά δεν υπάρχει η ένταση που εμφανίζεται στην Ουγγαρία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Καυτό» 48ωρο Τσακαλώτου στην Ουάσιγκτον για αφορολόγητο και χρέος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Unicef: Διακόπτει τη συνεργασία της με την Ελλάδα εξαιτίας παρατυπιών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: To project Jupiter της Alpha Bank και οι μεγαλες δυσκολίες για την Attica Wealth



    ΣΧΟΛΙΑ