• Πολιτική

    Οργή στη ΝΔ για τις δηλώσεις Μοσκοβισί: Βλέπουν από πίσω πολιτικά παιχνίδια

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Την οργή της ΝΔ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί, με τις οποίες έδωσε ελπίδες στους συνταξιούχους ότι οι συντάξεις τους μπορεί να μην περικοπούν από το 2019, με την Πειραιώς να αποδίδει την κίνηση αυτή του Μοσκοβισί σε «ταπεινά προσωπικά κίνητρα».

    Συγκεκριμένα, χθες, ο Πιερ Μοσκοβισί, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους εάν είναι διαπραγματεύσιμη η μη περικοπή στις συντάξεις.

    Εκείνος απάντησε ότι οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται -το είπε μάλιστα και στα λατινικά, «pacta sunt servanda»- ωστόσο πρόσθεσε ότι «οι συμφωνίες δεν είναι άκαμπτες».

    Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά -βάσει πληροφοριών που έχει- ότι οι κινήσεις Μοσκοβισί δείχνουν την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν για λογαριασμό του ευρωπαϊκού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και προσβλέπει στη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τελευταία προσκαλείται στις συνεδριάσεις.

    Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι «η επίσκεψή του στην Αθήνα είχε καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα» και προσθέτουν ότι στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε «κόκκινες γραμμές» και διεμήνυσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να εμφανίζεται ως υπάκουος.

    Σε αυτό το πνεύμα, ο κ. Μητσοτάκης είπε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΝΔ, στον κ. Μοσκοβισί ότι «θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του, σεβόμενος τις θυσίες που έχουν υποστεί οι Έλληνες. Πόσο μάλλον τις εντελώς αχρείαστες που επιβλήθηκαν στους πολίτες τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και εκείνες που δυστυχώς έχει υπογράψει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για το προσεχές διάστημα».

    Πάντως, από την Πειραιώς διευκρινίζουν ότι δεν διαφωνούν με την κατάργηση των ψηφισμένων μέτρων για μειώσεις στις συντάξεις και υπενθυμίζουν ότι η ΝΔ έχει καταψηφίσει τη νέα περικοπή των συντάξεων που υπέγραψαν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος για να εφαρμοστεί την 1/1/19.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: O Σεντένο «κόβει» τις προσδοκίες Μοσκοβισί ότι δεν θα περικοπούν οι συντάξεις

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μητσοτάκης σε Μοσκοβισί: Να είστε πιο προσεκτικός στις τοποθετήσεις σας…

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: «Ανοιχτό παράθυρο» Μοσκοβισί για τις συντάξεις: Τα λέμε από Σεπτέμβριο



    ΣΧΟΛΙΑ