• Πολιτική

    Οπισθοχώρηση Ερντογάν: «Παγώνει», προσωρινά, τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο-«Ας κάνουμε διάλογο»

    • NewsRoom
    Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Γέφυρες συνεννόησης με την Ελλάδα επιχειρεί να ρίξει η Τουρκία, με τον εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραΐμ Καλίν, να προαναγγέλλει την αναστολή των σεισμογραφικών ερευνών στις «αμφιλεγόμενες περιοχές» της ανατολικής Μεσογείου.

    Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δια του εκπροσώπου του ανακοίνωσε προσωρινή αναστολή των ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Όπως μετέδωσε πριν από λίγο η Daily Sabah, ο Καλίν δήλωσε: «Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε: “Ας ακολουθήσουμε μια εποικοδομητική προσέγγιση και ας τις σταματήσουμε για λίγο” (σ.σ. τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο».

    Έτσι εξηγείται και η είδηση που μεταδώσαμε νωρίτερα για το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis το οποίο φαίνεται να κινήθηκε το βράδυ της Δευτέρας πίσω στο λιμάνι της Αττάλειας.

    Το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας ενώ βρισκόταν στο αγκυροβόλιο της Αττάλειας, χθες βράδυ κινήθηκε προς τα πίσω, δηλαδή προς το λιμάνι.

    Παρά το γεγονός της «υποχώρησης» του Oruc Reis, η Ελλάδα παραμένει σε επαγρύπνηση και πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα στο Αιγαίο.

    Υπενθυμίζεται πως η παράνομη τουρκική NAVTEX , η οποία έχει δεσμεύσει την θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Καστελόριζου για σεισμικές έρευνες, βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και τις 2 Αυγούστου.



    ΣΧΟΛΙΑ