ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Kατευθύνθηκε από το αγκυροβόλιο ανοικτά του Λιμανιού, εντός του, με τη συνοδεία των βοηθητικών του σκαφών
Άγκυρα επτά μέρες μετά την έκδοση της NAVTEX που κόντεψε να προκαλέσει ελληνοτουρκικό θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, σήκωσε το «Oruc Reis».
Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, που ετοιμαζόταν για έρευνες νοτίως του Καστελορίζου και εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, εισήλθε τις τελευταίες ώρες στο Λιμάνι της Αττάλειας.
Σε μια πράξη που υποδηλοί προσωρινό «κλείδωμα» της αποκλιμάκωσης, το «Oruc Reis» κατευθύνθηκε, με τρεις κινήσεις, από το αγκυροβόλιο ανοικτά του Λιμανιού, εντός του, με τη συνοδεία των βοηθητικών του σκαφών.
Η κινητοποίηση στη θάλασσα, έρχεται να συμπληρώσει δήλωση της Ισπανίδας Υπουργού Εξωτερικών, η οποία επισκεπτόμενη την Άγκυρα δήλωσε πως η Τουρκία αποζητεί μείωση της έντασης για ένα περίπου μήνα.
Πάντως, οι ελληνικές αρχές παραμένουν σε επιφυλακή και ετοιμότητα μέχρι τη λήξη της NAVTEX, στις 2 Αυγούστου.
Πηγή: Philenews
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η φθορά ως πολυτέλεια: Η νέα αφήγηση του Daniel Arsham για την Tiffany & Co.
- Τα σαγηνευτικά μερίσματα (ΓΕΚ κ.λπ.), ποιος εξπέρ αγοράζει ΕΛΠΕ, γιατί «σφάζονται» Σταθόπουλος – Σόλακ, ο κος Πόρτας ώχετο απιών, το νέο deal των Λαιμών, η υπόσχεση του Στάσση, το sprint Εξάρχου και οι Coustas στο Capri
- Στάσσης: Πώς θα γίνει η ΔΕΗ ισχυρός περιφερειακός πρωταγωνιστής στην ενέργεια και την τεχνολογία
- Όταν το ρίσκο έπαψε να φοβίζει και ο άνθρωπος πέρασε στο περιθώριο της ιστορίας
