• Πολιτική

    Opinion Poll: 20 μονάδες προβάδισμα της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ, τέταρτο κόμμα η Ελληνική Λύση

    • NewsRoom
    καλπη


    Η κυριαρχία με ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ, η συνεχιζόμενη βουτιά του ΣΥΡΙΖΑ, η σταθεροποίηση του ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση χωρίς να μεγαλώνει τα ποσοστά του και η συνεχιζόμενη άνοδος της Ελληνικής Λύσης, που ξεπερνά σε δεύτερη στη σειρά δημοσκόπηση το ΚΚΕ, καταγράφονται στην τελευταία μέτρηση της Opinion Poll για το Action24.

    Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου για τις Ευρωεκλογές, η ΝΔ εμφανίζει ποσοστό 33,9%, 20 μονάδες μπροστά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, που ακολουθεί με 13,9%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,9% ενώ στην τέταρτη βρίσκεται η Ελληνική Λύση, με 10,2%, ξεπερνώντας το ΚΚΕ που ακολουθεί με 10,1%.

    Στα υπόλοιπα κόμματα, η Νίκη εμφανίζεται στο 4,2%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 3,5%, η Νέα Αριστερά στο 3,3%, οι Σπαρτιάτες στο 2,7% και το ΜέΡΑ25 στο 2,6%.

     

    Με βάση την προηγούμενη εκτίμηση ψήφου από την ίδια εταιρεία πριν από 10 ημέρες, η ΝΔ εμφανίζει μια μικρή πτώση 0,4 μονάδων, ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί κατά 0,6%, το ΠΑΣΟΚ υπολείπεται κατά 0,7%, η Ελληνική Λύση εμφανίζεται ενισχυμένη κατά 0,7%, το ΚΚΕ ενισχύεται κατά 0,7% και η Νίκη κατά 0,4%.

    Στα υπόλοιπα ευρήματα της δημοσκόπησης, τα οποία επικεντρώνονται στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το 59% θεωρεί πως δεν ενίσχυσε καθόλου το κόμμα, ενώ το 16,4% πως το ενίσχυσε λίγο. Αντίθετα, μόλις ένα 4,3% λέει πως το ενίσχυσε πολύ και ένα 10,7% πως το ενίσχυσε αρκετά.

    Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, η εικόνα δεν είναι πάντως αντίστοιχη, με το 57,9% να θεωρεί πως το κόμμα ενισχύθηκε από το συνέδριο, το 22,1% να απαντά πως «μάλλον» ενισχύθηκε, το 11% πως «μάλλον» δεν ενισχύθηκε και το 7,5% να δηλώνει σίγουρο πως δεν ενισχύθηκε.

    Στο σύνολο των ερωτηθέντων πολιτών, το 75,5% θεωρεί πως θα συνεχιστούν («ναι» ή «μάλλον ναι») τα φαινόμενα εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 21,1% πως δεν θα συνεχιστούν («όχι» ή «μάλλον όχι»).

     

    Ερωτώμενοι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση να μη γίνουν τελικά νέες εσωκομματικές εκλογές, το 47,1% αυτών εκτιμά αυτό ενίσχυσε τελικά τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ το 47,9% πως δεν τον ενδυνάμωσε. Οι ίδιοι θεωρούν σε ποσοστό 61% πως η παρέμβαση Τσίπρα δεν βοήθησε την κατάσταση, ενώ το 35% αυτών που δηλώνουν πως θα ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως η παρέμβαση του πρώην προέδρου βοήθησε.

    Στην αντίστοιχη ερώτηση στο σύνολο των ερωτηθέντων από τη δημοσκόπηση, το 66,7% θεωρεί πως η παρέμβαση Τσίπρα δεν βοήθησε, ενώ το 25% πως βοήθησε.

     

     

    Διαβάστε επίσης

    Intralot: Νέα αγορά μετοχών από τον Σ. Κόκκαλη, αξίας άνω των 500.000 ευρώ

    Τραμπ: Καλεί τον Μπάιντεν να κάνει τεστ γνωστικών ικανοτήτων

    Γαλλία: Tο 76% των Γάλλων είναι κατά της αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ