Οι κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της Νέας Αριστεράς κατέθεσαν κοινή πρόταση για τη συγκρότηση Προκαταρκτικής Επιτροπής, με σκοπό τη διερεύνηση του «γαλάζιου σκάνδαλου διαφθοράς» στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η πρόταση, η οποία υπογράφεται από 37 βουλευτές, έχει ως στόχο τον έλεγχο των ευθυνών κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης, όπως ο Μάκης Βορίδης και ο Λευτέρης Αυγενάκης, για τα αδικήματα της συνέργειας και ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική απιστία.

1

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλει τη Νέα Δημοκρατία και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος μέσω παράνομων αγροτικών ενισχύσεων. Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί το «γαλανό παρακράτος» που, σύμφωνα με το κόμμα, έστησαν ο Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του, με στόχο την εξαγορά συνειδήσεων.

Από την πλευρά της, η Νέα Αριστερά υπογραμμίζει ότι είναι το μόνο κόμμα που κατέθεσε ερωτήσεις στη Βουλή για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ πριν ακόμη αυτό γίνει γνωστό στο κοινό. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αλέξης Χαρίτσης, είχε επισημάνει από το βήμα της Βουλής την «πυραμίδα διαφθοράς», η οποία, όπως αναφέρεται, φτάνει μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου και επεκτείνεται σε κάθε γραφείο πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με το κόμμα, αυτή η «πυραμίδα» οδήγησε στη διασπάθιση δημοσίου χρήματος για την εξαγορά συνειδήσεων.

Η Νέα Αριστερά συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση κοινής πρότασης για τη σύσταση της Προκαταρκτικής Επιτροπής, με στόχο την πλήρη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών των Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη. Στηρίζουν την πρότασή τους στα ευρήματα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την περίοδο 2019-2024, τα οποία θεωρούν «συγκλονιστικά».

Η πρόταση της Νέας Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σε αντίθεση με την πρόσφατη πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, ξεκινά από το 1998 και αποτελεί απόπειρα «εκτροπής» της συζήτησης. Η κυβέρνηση κατηγορείται ότι βρίσκεται σε πανικό και προσπαθεί να αναβάλει τις ευθύνες της, επικαλούμενη «διαχρονικές κρατικές παθογένειες».

Η Νέα Αριστερά τονίζει ότι η δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σαφής και αφορά την περίοδο του επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποδεικνύοντας την ύπαρξη μιας «εγκληματικής οργάνωσης» εντός της κυβέρνησης. Σύμφωνα με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, η μόνη συνεπής επιλογή είναι η σύσταση της Προκαταρκτικής Επιτροπής για να «πέσει φως» στη σκοτεινή «πυραμίδα διαφθοράς».

Βρείτε ΕΔΩ την πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ- Νέας Αριστεράς

 

Διαβάστε επίσης 

Ξεκίνησε το «1566» – Γεωργιάδης: Θα μας παίρνει και αυτό τηλέφωνο για υπενθύμιση ραντεβού και για φάρμακα

Στο τραπέζι η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από το 2027 – Πιέσεις από το δημογραφικό και την αύξηση του προσδόκιμου ζωής

Ένοχος ο Πέτρος Φιλιππίδης και για τις δύο απόπειρες βιασμού