• Πολιτική

    Ομοβροντία κυβέρνησης κατά ‘Παραιτηθείτε’ -Γεροβασίλη: Κινούνται εχθρικά στη χώρα

    • NewsRoom


    Ομοβροντία κυβερνητικών στελεχών κατά του κινήματος «Παραιτηθείτε» μία μέρα πριν τη συγκέντρωση της Τετάρτης στο Σύνταγμα. Μετά τους Νίκο Φίλη και Παναγιώτη Νεφελούδη, δριμύ κατηγορώ για τους «Παραιτηθείτε» και όσους -όπως είπε- κρύβονται πίσω από το κίνημα, εξαπέλυσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, ενώ για αντιδημοκρατικές λογικές μίλησε ο υπουργός  Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

    «Το δικαίωμα του καθενός να διαδηλώσει και να πει την άποψή του είναι αναφαίρετο … ο καθένας είναι ελεύθερος να διαδηλώσει όπως εκείνος νομίζει και πως η κριτική αφορά το γιατί γίνεται και ποια είναι τα αιτήματα», είπε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων η κυβερνητική εκπρόσωπος για να προσθέσει χαρακτηριστικά: «Το “Παραιτηθείτε”, λοιπόν, στη σημερινή συγκυρία είναι ένα αίτημα το οποίο δεν απαντά σε ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και το οποίο κινείται εχθρικά στη χώρα, αυτή τη στιγμή. Με αυτή την έννοια, το σχολιάζω πολιτικά μόνο».

    Όλγα Γεροβασίλη . Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
    Όλγα Γεροβασίλη . Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

    Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη,  κρίνονται και αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να πουν ότι είναι απολίτικο και κόσμος δυσαρεστημένος, ενώ στα αλήθεια δεν πρόκειται περί τέτοιου. «Πρόκειται -υποστήριξε- περί συγκαλύψεως στελεχών συγκεκριμένων πολιτικών χώρων και κυρίως της Νέας Δημοκρατίας, και καλά θα έκαναν να είναι με το όνομά τους και την υπογραφή τους. Δεν είχαν να φοβηθούν κάτι από αυτό, αλλά νομίζω ότι έχουν να φοβηθούν τη μη συμμετοχή των ανθρώπων, εάν οι ίδιοι ήταν οι διοργανωτές».

    «Προσπάθησαν να κρυφτούν οι διοργανωτές και να πουν ότι κανείς δεν συμμετέχει σε όλο αυτό αλλά όλο αυτό γίνεται αυθορμήτως. Το σχολιάζω όσον αφορά αυτό. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει κανένα θέμα να σχολιάσω περαιτέρω, για μια συγκέντρωση η οποία έχει δικαίωμα ο καθένας να την οργανώσει και να την κάνει», κατέληξε στις δηλώσεις της για την συγκέντρωση της Τετάρτης η κ. Γεροβασίλη.

    Πάνος Σκουρλέτης. Υπουργός Περιβάλλοντος
    Πάνος Σκουρλέτης. Υπουργός Περιβάλλοντος

    Σε δηλώσεις του την Τρίτη, ο Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε τους πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας των «Παραιτηθείτε» ότι «έχουν το σπέρμα μιας αντιδημοκρατικής και ακροδεξιάς λογικής».

    «Αυτή καθ’ εαυτή η λογική όσων καλούν στη συγκέντρωση ενώ σε ένα πρώτο επίπεδο εμφανίζεται ως μια απολιτική προσέγγιση και αυτό είναι κακό, αλλά η λογική τους “όχι στα κόμματα, όχι στα χρώματα, όχι στα συνδικάτα” έχει τα σπέρματα μιας ακροδεξιας λογικής», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

    Ειρωνικός για τη διαδήλωση της Τετάρτης εμφανίστηκε και o υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής: Το «παραιτηθείτε» μου θυμίζει το 1983 που διαδήλωσαν κυρίες με γουνάκια και βραχιόλια, ήταν το χαρακτηριστικό του σχόλιο.

    «Αγωνιστήκαμε για να έχει το δικαίωμα ο καθένας να εκφράζει ειρηνικά όποια άποψη νομίζει. Ας πούμε εμένα μου θυμίζει αυτή η αυριανή εκδήλωση, μια άλλη το 1983 περίπου που βγήκαν ορισμένες κυρίες με τα γουνάκια και με τα βραχιόλια, να διαμαρτυρηθούν εναντίον της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου… Δημοκρατία έχουμε, υπάρχουν επιλογές. Σέβομαι την επιλογή του καθενός. Εγώ σας είπα τι μου θύμισε, δεν είπα ότι είναι αυτό. Δηλαδή, αν μαζευτούν 50.000 και 100.000 άνθρωποι στο Σύνταγμα θα πέσει η κυβέρνηση; Δεν πέφτει αυτή η κυβέρνηση», διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο υπουργός Εσωτερικών.

    Στον ίδιο τόνο και στη λογική του γενικού γραμματέα του υπ. Εργασίας Παναγιώτη Νεφελούδη (ο οποίος έγραψε στο Facebook για όσους θα κατέβουν στο Σύνταγμα για τη συγκέντρωση της Τετάρτης «καλή διασκέδαση και προσοχή στα καλσόν»), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης δήλωσε στον Real FM:

    «Μία συγκέντρωση είναι. Να πάνε οι άνθρωποι να το ευχαριστηθούν. Καπελάκι να έχουν γιατί έχει ζέστη και νεράκι. Εμείς οι προερχόμενοι από την Αριστερά έχουμε μεγαλώσει στον δρόμο και έχουμε μία μεγαλύτερη εμπειρία και όταν γίνονται συγκεντρώσεις στα μέσα του Ιούνη καλό είναι να λαμβάνει ο κόσμος ορισμένα μέτρα προστασίας αυτού του είδους που σας είπε. Καπελάκι και νεράκι.

    Επιχειρώντας να διαχωρίσει τη συγκέντρωση της Τετάρτης από αυτές που διοργάνωνε ή συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση υποστήριξε ότι «το αίτημα ήταν να φύγει η κυβέρνηση Σαμαρά να έρθει μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ, τώρα υπάρχει ένα πρόβλημα ότι οι διοργανωτές, όσοι εμφανίζονται ή στελέχη κομμάτων που φαίνεται να πλαισιώνουν αυτή την προσπάθεια, άλλοι ναι και άλλοι όχι γιατί είναι και λίγο διασπασμένα τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε αυτό το θέμα, δεν λένε “φύγετε εσείς να έρθει η ΝΔ ή κάτι τέτοιο”. Είναι στο παραιτηθείτε».

    Παρόλα αυτά απέφυγε να χρησιμοποίησει τον όρο «αντιδημοκρατική» για τη διαδήλωση. Επιχειρώντας, δε, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησε η πρώτη δήλωση του Νίκου Φίλη ο οποίος προσπάθησε να θέσει εκτός νόμου το «Παραιτηθείτε» λέγοντας ότι «με αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχει κανένας περιορισμός του δικαιώματος του συνέρχεστε».

    «Είναι απολύτως σεβαστό. Ούτε υπάρχει καμία ενοχοποίηση, υπάρχει μία πολιτική κριτική η οποία είναι η γενική κριτική σε κινήματα τα οποία έχουν παραδοσιακά και ιστορικά τον χαρακτηρισμό “κατσαρόλα”. Λέμε τέτοια κινήματα αυτά τα οποία έχουν να κάνουν με προσπάθειες των ανώτερων κοινωνικών στρωμάτων και των συντηρητικών δυνάμεων που τους υποστηρίζουν να στραφούν κατά αριστερών ή προοδευτικών κυβερνήσεων. Ολα αυτά είναι απολύτως νόμιμα και απολύτως θεμιτά» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.



    ΣΧΟΛΙΑ