• Πολιτική

    Ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο: Συγχαρητήρια από Μάνο, Πάγκαλο – «Χολή» από τον Κύρτσο

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει παρουσία της αντιπρόεδρου των ΗΠΑ, Kamala Harris και της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi, στην Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, με αφορμή τον εορτασμό των 201 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, στην Ουάσινγκτον, την Τρίτη 17 Μαΐου 2022.

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει παρουσία της αντιπρόεδρου των ΗΠΑ, Kamala Harris και της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi, στην Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, με αφορμή τον εορτασμό των 201 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, στην Ουάσινγκτον, την Τρίτη 17 Μαΐου 2022. (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Υπερήφανος αισθάνθηκε ο Στέφανος Μάνος για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο  Κογκρέσο των ΗΠΑ.

    Ο πρώην υπουργός της ΝΔ, ο οποίος στο παρελθόν έχει ασκήσει κριτική σε κυβερνητικές αποφάσεις έγραψε στο Twitter:

    «Εμπνευσμένη ομιλία @kmitsotakis. Με αυτοπεποίθηση και σιγουριά μίλησε στους αντιπροσώπους των ΗΠΑ ως εκπρόσωπος της μεγάλης δύναμης της δημοκρατίας και της ισονομίας. Αισθάνθηκα περηφάνια για τον πρωθυπουργό μου».

    Τα συγχαρητήριά του έδωσε και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Πάγκαλος. «Εμπνευσμένη ομιλία. Συγχαρητήρια @kmitsotakis», έγραψε.

    Αντιθέτως, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος , με …σειρά tweet προσπάθησε να μηδενίσει την επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Στο πρώτο, έγραψε:

    «Επαφές κορυφής Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Οικονομία, επενδύσεις: Μηδέν. Δημόσια καταδίκη τουρκικού επεκτατισμού: Μηδέν στον Λευκό Οίκο, επαρκώς στο Κογκρέσο. Εξοπλισμοί: Παραγγελία F-35,προς κούρσα εξοπλισμών. Περιγραφή κατάστασης: Εξωπραγματική, όπως για ελευθερία ΜΜΕ. Μηνύματα: Οικογενειοκρατία.»

    Στο δεύτερο tweet, ανέφερε:

    «Τίποτα συγκεκριμένο από τις επαφές κορυφής Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, που θα μπορούσε να συμβάλει στην αντιμετώπιση της οικονομικής, ενεργειακής κρίσης που μας βασανίζει. Απλά θα επιβαρυνθούμε με δισ. δολάρια για την προμήθεια των F-35.»

    Και στο τελευταίο … το τερμάτισε:

    Διαβάστε επίσης:

    Μέλη του Κογκρέσο στην… ουρά για ένα αυτόγραφο του Κυριάκου Μητσοτάκη

    Μητσοτάκης: Εγκωμιαστικά σχόλια μετά την ομιλία του στο Κογκρέσο – Οι αναρτήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ