• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Εγκωμιαστικά σχόλια μετά την ομιλία του στο Κογκρέσο – Οι αναρτήσεις

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει παρουσία της αντιπρόεδρου των ΗΠΑ, Kamala Harris και της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi, στην Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, με αφορμή τον εορτασμό των 201 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, στην Ουάσινγκτον, την Τρίτη 17 Μαΐου 2022

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει παρουσία της αντιπρόεδρου των ΗΠΑ, Kamala Harris και της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi, στην Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, με αφορμή τον εορτασμό των 201 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, στην Ουάσινγκτον, την Τρίτη 17 Μαΐου 2022 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Η ιστορική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους γερουσιαστές.

    Κατά τη διάρκεια της ομιλία του οι γερουσιαστές «αποθέωσαν» με το χειροκρότημά τους αρκετές φορές τον Έλληνα πρωθυπουργό.

    Μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη στο Αμερικανικό Κογκρέσο, πολλοί έσπευσαν να κάνουν αναρτήσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ τα σχόλια που ακολούθησαν για την ομιλία του ήταν εγκωμιαστικά.

    Οι αναρτήσεις μετά την ομιλία

    «Ως πρόεδρος της Βουλής, ήταν προνόμιό μου να υποδεχθώ τον Εξοχότατο Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών σήμερα το πρωί, πριν από μια διμερή συνάντηση και την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου», έγραψε στο tweet που ανήρτησε η Νάνσι Πελόζι, παραθέτοντας φωτογραφίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

    «Η Ελλάδα υπήρξε πηγή δημοκρατικών αρχών για αιώνες. Ήταν πηγή έμπνευσης για την ίδρυση της Αμερικής. Τώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα συνεργάζονται ως δημοκρατικά έθνη», συμπλήρωσε.

    Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι συγκινήθηκε ιδιαίτερα:

    «Άλλη μια φορά συγκινήθηκα τόσο. Ήταν στην ομιλία του πρώην προέδρου της Τσεχίας, Βάτσλαβ Χάβελ», είπε η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν του.

    Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Δεν ήταν υπέροχη η ομιλία; Θεωρώ πως ήταν μοναδικής έμπνευσης! Είπα και στον πρωθυπουργό, αμέσως μετά, πως έχω ακούσει πολλές ομιλίες στην Κοινή Σύνοδο του Κογκρέσο. Όλες τους ιστορικής σημασίας, ενδιαφέρουσες και εξαιρετικές. Μία από αυτές, όμως, μου έχει μείνει στο μυαλό εδώ και δεκαετίες. Αναφέρομαι σε μια ομιλία του Βάτσλαβ Χάβερ, με θέμα τη δημοκρατία, πριν από 30 χρόνια. Η σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού είναι αυτής της κατηγορίας. Τόσο αξιόλογη, τόσο επίκαιρη».

    Η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, έγραψε στο Twitter:

    «Σήμερα προήδρευσα σε κοινή συνάντηση του Κογκρέσου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι δεσμοί ανάμεσα στις δύο χώρες μας είναι ισχυροί και βαθαίνουν με κάθε μέρα που περνά».

    Ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης με ανάρτησή του στο Τwitter χαρακτήρισε ιστορική την ομιλία το Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Όπως έγραψε, «Η Ρητορική του Αριστοτέλους μάς δίδαξε ότι το ήθος, ο λόγος και το πάθος είναι βασικά συστατικά της πειθούς. Η ιστορική ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο το αποτύπωσε τέλεια. Μας ενέπνευσε όλους στην ανάγκη να υπερασπιστούμε την Δημοκρατία και τους κανόνες της διεθνούς τάξης».

    Ο Αμερικανός Γερουσιαστής, Μπομπ Μενέντεζ, με ανάρτησή του σημείωσε πως οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις δεν ήταν ποτέ πιο ισχυρές.

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου, Φρανκ Παλόν, έγραψε: «Ήταν ιδιαίτερη τιμή να συναντήσω τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την ομιλία του σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου σήμερα. Ως μέλος της Ελληνικής Ομάδας του Κογκρέσου, δεσμεύομαι να ενισχύσω την εταιρική μας σχέση και να προωθήσω τις κοινές αξίες των δύο εθνών μας».

    Ο Τζον Σαρμπάνις, Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, είπε: «Σήμερα, υποδεχόμαστε με υπερηφάνεια τον Έλληνα πρωθυπουργό @KMitsotakis στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Ως Ελληνοαμερικανός, χαίρομαι ιδιαίτερα που γιορτάζω τη 200ή επέτειο της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και τις δημοκρατικές παραδόσεις που θα ενώνουν πάντα τα δύο έθνη μας».

    Η Ντίνα Τάιτους, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, τόνισε: «Θα συνεχίσω να ενισχύω τους δεσμούς μας με την Ελληνική Δημοκρατία, η οποία είναι κρίσιμη για την προστασία της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ».

    Η Μπάρμπαρα Λι επεσήμανε στην ανάρτησή της: «Είτε υποστηρίζουμε την Ουκρανία, καταργούμε σταδιακά τα ορυκτά καύσιμα και καταπολεμούμε την κλιματική αλλαγή, είτε εργαζόμαστε για την ανθρώπινη υποστήριξη των προσφύγων, τα έθνη μας συνδέονται με τον κοινό σκοπό και τις αξίες μας».

    Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού:

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια μέχρι να γίνει η Ελλάδα το μοντέρνο κράτος, που μας αξίζει

    Πίσω από τις κλειστές πόρτες – Τι συζήτησαν Μητσοτάκης, Πελόζι και Μενέντεζ στο Κογκρέσο

    Άρθρο παρέμβαση: Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκίνησε το Κογκρέσο – Η πιο θερμή υποδοχή Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον

    Συγκινήθηκε η Πελόζι: Η ομιλία Μητσοτάκη, ισάξια εκείνης του Βάτσλαβ Χάβελ



    ΣΧΟΛΙΑ