• Πολιτική

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με τον βασιλιά Κάρολο

    • NewsRoom
    Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τον Βασιλιά Κάρολο Γ΄

    Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τον Βασιλιά Κάρολο Γ΄


    Ολοκληρώθηκε  η συνάντηση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Βασιλιά Κάρολο Γ΄. Η συνάντηση, στην οποία ο Πρωθυπουργός συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, διεξήχθη σε θερμό κλίμα.

    Ο βασιλιάς Κάρολος συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στο κάστρο του Γουίνδσορ, όπου ο μονάρχης συνηθίζει να υποδέχεται ιδιωτικά αρκετούς καλεσμένους του.

    Η συνάντηση του βασιλιά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θεωρείται υπέρβαση πρωτοκόλλου, καθώς, βάσει αξιώματος, ομόλογος του βασιλιά είναι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Τον περασμένο ο Απρίλιο, ο βασιλιάς Κάρολος, με την τότε πριγκιπική του ιδιότητα, ξενάγησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην έπαυλη Dumfries House στη Σκωτία. Η συνάντηση εκείνη είχε να κάνει με τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για την αξιοποίηση του Τατοΐου, ένα θέμα που είχε τεθεί και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Καρόλου στην Ελλάδα πέρυσι τον Μάρτιο, για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

    Το Ίδρυμα «The Prince’s Trust» υποδέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές στο Dumfries, προσφέροντας προγράμματα που επικεντρώνονται στον σεβασμό για το φυσικό περιβάλλον, στα οποία περιλαμβάνονται μαθήματα για πρακτικές αειφορίας, την παραγωγή τροφής και για την κηπουρική. Ο πρωθυπουργός στο πρόσφατο παρελθόν είχε επισημάνει ότι στόχος του είναι η ανάλογη ανάδειξη του κτήματος και των εγκαταστάσεων του Τατοΐου.

    Στο πλαίσιο αυτό, ήδη εκτελούνται ή έχουν δρομολογηθεί έργα συνολικού προϋπολογισμού 75 εκατ. ευρώ σε πρώτη φάση, για τα οποία θα αξιοποιηθούν πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ, του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης και ιδιωτικές δωρεές. Με βάση τον προγραμματισμό και αν δεν υπάρξει ανατροπή στα χρονοδιαγράμματα, ο πρώτος κύκλος εργασιών στο Τατόι είναι προγραμματισμένος να ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2025.

    Τέλος, ερωτηματικό αποτελεί αν στη συζήτηση του κ. Μητσοτάκη με τον βασιλιά Κάρολο συζητήθηκε το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα, με τον πρωθυπουργό να εκτιμά ότι το timing δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο για την επιστροφή τους στο Μουσείο της Ακρόπολης, με δεδομένη και τη διάθεση της βρετανικής κοινής γνώμης.

    Διαβάστε επίσης:

    Μιχαηλίδου: Έγινε μεγάλη προσπάθεια στον τομέα της παιδικής προστασίας



    ΣΧΟΛΙΑ