• Πολιτική

    Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Χαρδαλιά και Θεμιστοκλέους στα δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα σε Περιστέρι και Ελληνικό

    Νίκος Χαρδαλιάς

    Νίκος Χαρδαλιάς


    Τα δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα, στο Περιστέρι και στο Ελληνικό επισκέφτηκαν σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, παρουσία του δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη και του δημάρχου Ελληνικού- Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου.

    Πρόκειται για τα δυο νέα εμβολιαστικά κέντρα της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, τα οποία εντάσσονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Επιχείρησης «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του πληθυσμού και τα οποία ξεκινούν τη λειτουργία τους την 1η Απριλίου, με 48 εμβολιαστικές γραμμές σε πρώτο στάδιο, ενώ η συνολική δυναμική τους θα φθάσει τις 96 γραμμές το καθένα.

    Τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Μάριο Θεμιστοκλέους υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης και η αντιδήμαρχος αρμόδια για την Πολιτική Προστασία, Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, καθώς και ο γενικός διευθυντής της Ελληνικό Α.Ε., Ευάγγελος Πέρπερας.

    «Σε συνεργασία με τον δήμο Περιστερίου, και με την Επιτροπή Εμβολιασμών ετοιμάστηκε και θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει την 1η Απριλίου το mega εμβολιαστικό κέντρο του Περιστερίου. Είναι ιδιαίτερη η έμφαση μας στα δυτικά προάστια και η συνεργασία μας με τον δήμο είναι εξαιρετική. Θα προστεθούν αυτές οι 96 γραμμές σταδιακά στην εμβολιαστική δύναμη που θα έχουν συνολικά τα 4 εμβολιαστικά κέντρα. Θα ανοίξει και το εμβολιαστικό κέντρο του Ελληνικού πάλι με 24 πρώτες γραμμές. Ανάλογα με τη ροή των προμηθειών και του εφοδιασμού των εμβολίων θα γίνεται και το άνοιγμα σταδιακά των εμβολιαστικών γραμμών», επισήμανε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ν. Χαρδαλιάς, ενώ προσέθεσε ότι από την πρώτη στιγμή είχαν πει ότι θα είναι έτοιμοι να κάνουν το σύνολο των εμβολιασμών, όταν θα έχουν αντίστοιχα και τα εμβόλια. «Αυτή την στιγμή όλα δείχνουν ότι πηγαίνουν πάρα πολύ καλά, είναι μία εξαιρετική δουλειά από την Επιτροπή και την task force της ομάδας των εμβολιασμών. Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας που συμμετέχουν στην στελέχωση των κέντρων αυτών και νομίζω ότι σταδιακά, βήμα -βήμα είμαστε όλο και πιο κοντά στον μεγάλο στόχο που είναι να μπορέσουμε να επιστρέψουμε μέσα από το εκτεταμένο πρόγραμμα εμβολιασμών στην κανονικότητα μας» σημείωσε ενώ συμπλήρωσε ότι «η Πολιτική Προστασία, οι εμπλεκόμενοι φορείς δίνουν για άλλη μια φορά το δικό τους στίγμα, το δικό τους παρών».

    «Είμαστε εδώ για να είμαστε χρήσιμοι σε κάθε προσπάθεια που γίνεται από το υπουργείο Υγείας και απ’ όλους τους εμπλεκόμενους με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Έλληνα πολίτη και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

    Ερωτηθείς πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα είπε: «Πότε θέλουμε; Το συντομότερο δυνατόν. Δυστυχώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις, η επικράτηση της βρετανικής μετάλλαξης μας δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα πάρα ταύτα γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια , κι από τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, αποδείχθηκε ότι και σχέδιο είχαμε κι έτοιμοι είμαστε για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δύσκολη κατάσταση. Νομίζω βήμα βήμα μέρα με τη μέρα ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στο στόχο μέσα από συγκεκριμένο προγραμματισμό και μέσα από συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο το παρακολουθούμε δυναμικά με μέτρα τα οποία έρχονται να φέρουν αποτέλεσμα στα ζητήματα τα οποία προκύπτουν σε όλη την επικράτεια».

    Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι από 1η Απριλίου ξεκινάμε τη δεύτερη φάση. «Ενεργοποιούμε άλλα 272 κέντρα Υγείας και φτάνουμε το συνολικό αριθμό των 1.073 εμβολιαστικών κέντρων σε όλη τη χώρα. Βρισκόμαστε σήμερα στο Περιστέρι όπου είναι ο δεύτερος μεγάλος εμβολιαστικός σταθμός που μαζί με το Ελληνικό θα ξεκινήσουν από 1η Απριλίου. Ήδη έχουν αρχίσει να δέχονται τα πρώτα ραντεβού τις επόμενες μέρες που θα ανοίξουμε και την επόμενη ηλικιακή ομάδα. Να ευχαριστήσουμε τον δήμαρχο Περιστερίου τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας που βοηθάει εξαιρετικά σημαντικά σε αυτή την προσπάθεια και 1η Απριλίου θα είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τους πρώτους πολίτες για να εμβολιαστούν», υπογράμμισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

    Σχετικά με όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν είπε ότι αυτή την στιγμή και λόγω της φύσεως και της δυσκολίας που έχουν τα εμβόλια, όπως και καμία άλλη χώρα, δεν εμβολιάζουν στα σπίτια. «Ευελπιστούμε όταν θα έχουμε ένα πιο εύκολο ως προς τη διαχείριση εμβόλιο να μπορέσουμε να το κάνουμε κι αυτό», τόνισε.

    Ο δήμαρχος Περιστερίου, κ. Παχατουρίδης αφού ευχαρίστησε τον κ. Χαρδαλιά και τον κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό, τον κ. Χαρδαλιά, από την πρώτη μέρα που τηλεφωνηθήκαμε και ανταλλάξαμε κάποιες σκέψεις για να δημιουργηθεί εδώ στο Περιστέρι αυτό το υπερσύγχρονο εμβολιαστικό κέντρο. Ο κόσμος εδώ πέρα θα έρχεται με ραντεβού για εμβολιασμό και ραντεβού για τη ζωή. Ο υπουργός δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται, έχει έρθει πολλές φορές, βράδυ, μόνος του, παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων», με τον κ. Χαρδαλιά να του απαντά «Όλοι στο καθήκον δήμαρχε», δίνοντας στη συνέχεια συγχαρητήρια στην αντιδήμαρχο του Περιστερίου καθώς και σε όλο το επιτελείο που όπως είπε «έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, στο πλευρό της Ομάδας των εμβολιασμών».

    Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς και ο κ. Θεμιστοκλέους μετέβησαν στο εμβολιαστικό κέντρο του Ελληνικού. Ο δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης, κ. Κωνσταντάτος υπογράμμισε: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι η κυβέρνηση υλοποίησε ένα αίτημα όλων των δήμων της Νότιας Αθήνας για ένα νέο εμβολιαστικό κέντρο που θα ικανοποιεί όχι μόνο τους κατοίκους τους δικούς μας αλλά και των ευρύτερων περιοχών. Κρίνοντας από την επίσκεψη σήμερα, με τον κ. Χαρδαλιά, έχει γίνει εξαιρετική δουλειά, σε έναν χώρο που γνωρίζετε πολύ καλά ότι ήταν κλειστός, δεν τον είχαμε χρησιμοποιήσει το τελευταίο διάστημα αλλά με ικανοποιεί η καθαριότητα, η οργάνωση και κυρίως ότι είναι έτοιμος να υποδεχτεί όλους τους ανθρώπους που θα έρθουν να εμβολιαστούν με πολύ οργάνωση και με δομές μέσα που δεν θα τους ταλαιπωρήσουμε», ενώ στη συνέχεια εξέφρασε την ευχαρίστησή του. «Να είναι βέβαιος ο κόσμος ότι θα έρθει, θα εξυπηρετηθεί, θα εμβολιαστεί γρήγορα, ταχύτατα και δεν θα ταλαιπωρηθεί και ιδίως οι μεγαλύτεροι συνάνθρωποι μας και θέλω να συγχαρώ όλη την ομάδα που δούλεψε γι’ αυτό το έργο. Ελπίζουμε ο εμβολιασμός να τρέξει με βάση και τον αριθμό των εμβολίων που θα διαθέτει η χώρα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα προκειμένου να θωρακιστούμε απέναντι σε αυτή την πανδημία», κατέληξε.

    Διαβάστε επίσης:

    Εξαδάκτυλος: Να προετοιμαστούμε για μακράς διάρκειας μάχη – Τι είπε για το Πάσχα

    ΕΟΔΥ: Νέες οδηγίες για την καραντίνα-Τι ισχύει για εμβολιασμένους και όσους νόσησαν

    Pfizer: Αρχίζει στις ΗΠΑ κλινικές δοκιμές ενός νέου αντι-ιικού φαρμάκου κατά του κορονοϊού

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ