• Business

    Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου

    • Contributor


    Πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του νέου προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη θα αποτελούν το βασικό πυρήνα των συνεργατών του και θα τον ακολουθούν σε κάθε του κίνηση. Ο μηχανολόγος – μηχανικός, πρώην πρόεδρος στις Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε ( ΣΤΑΣΥ),  Νίκος Παπαθανάσης ανέλαβε νέος γενικός διευθυντής του κόμματος.  Ο πρώην βουλευτής Αχαΐας και υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Μπεκίρης ορίστηκε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του και ο στενός του συνεργάτης Μακάριος Λαζαρίδης ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ.

    Μιχάλης Μπεκίρης
    Μιχάλης Μπεκίρης
    Νίκος Παπαθανάσης
    Νίκος Παπαθανάσης

    Ο κ. Λαζαρίδης γνωρίζεται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το 1985 και την ΟΝΝΕΔ. Ο ίδιος, μάλιστα, σε μια συγκινητική ανάρτηση του λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες του φιάσκου (22 Νοεμβρίου) είχε αναφερθεί σε αυτή τη σχέση φιλίας και εκτίμησης που εξελίχθηκε σε στενή συνεργασία.

    Μακάριος Λαζαρίδης
    Μακάριος Λαζαρίδης

    «Γνώρισα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην ΟΝΝΕΔ, το 1985. Μικρά παιδιά, τότε. 17 ετών εκείνος, 16 εγώ. Από τότε πέρασαν 30 χρόνια. Η σχέση μας συνεχίστηκε. Ο Κυριάκος παρέμεινε ίδιος. Απλός, προσηνής, ευγενής. Δεν τον άλλαξε ούτε η πρωθυπουργία του μεγάλου ηγέτη Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ούτε το βουλευτικό, ούτε το υπουργικό αξίωμα. Παρέμεινε ο Κυριάκος. Θα μπορούσα να γράψω πολλά γιατί είμαι ‪#‎metonKyriako. Ακόμη & αν δεν με είχε τιμήσει εδώ & αρκετά χρόνια με τη θέση του υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου, εγώ πάλι μαζί του θα ήμουν. Αξίζει να είναι ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ & ο επόμενος πρωθυπουργός. Καλή μας επιτυχία Πρόεδρε!» είχε γράψει στο facebook.

    Λευτέρης Αυγενάκης
    Λευτέρης Αυγενάκης

    Στο στενό πυρήνα των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη ανήκει ο Λευτέρης Αυγενάκης που ήδη ανέλαβε οργανωτικό ρόλο στο κόμμα ως αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής. Υπήρξε άλλωστε εκ των θερμών υποστηρικτών του κατά τη διάρκεια της υποψηφιότητας για την προεδρία της ΝΔ. Ήταν από τους πρώτους που συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Χαλκοκονδύλη, ενώ ήταν εξ αυτών που συνόδευσε τον νέο πρόεδρο της ΝΔ στα γραφεία της Συγγρού για να παραλάβει το κόμμα. Η μαχητικότητα του κ. Αυγενάκη είναι γνωστή και εκτιμάται πως θα είναι από τα δυνατά όπλα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο «σφυροκόπημα» κατά της κυβέρνησης.

     

    Μαρία Σπυράκη
    Μαρία Σπυράκη
    Γιώργος Κύρτσος
    Γιώργος Κύρτσος

    Τα μάτια και τα αυτιά του νέου προέδρου στις Βρυξέλλες είναι οι ευρωβουλευτές του κόμματος Μαρία Σπυράκη και Γιώργος Κύρτσος που τον στήριξαν στην κούρσα διαδοχής, οι οποίοι και θα προετοιμάσουν την πρώτη του δημόσια εμφάνιση τον επόμενο μήνα στις Βρυξέλλες στην Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

    Η ομάδα κρούσης του διαδικτύου

    Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος
    Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος

    Δύο ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ, οι Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος που σήκωσαν μεγάλο βάρος στην προεκλογική καμπάνια του Κυριάκου Μητσοτάκη θα χειρίζονται τα social media του προέδρου της ΝΔ και να χαράσσουν στρατηγική μέσω διαδικτύου. Ο 29χρονος πολιτικός και σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης στήριξε άλλωστε ενεργά on αλλά και off camera την υποψηφιότητα του κ. Μητσοτάκη.



    ΣΧΟΛΙΑ