• Πολιτική

    Όλγα Κεφαλογιάννη: Ο τουρισμός θα κλείσει και φέτος θετικά

    Ιωάννα Δρέττα- Όλγα Κεφαλογιάννη- Έλενα Ράπτη

    Ιωάννα Δρέττα- Όλγα Κεφαλογιάννη- Έλενα Ράπτη


    «Είναι τεράστια η συγκίνηση μου που βρίσκομαι σε γνώριμα εδάφη. Επιστρέφω σε έναν χώρο για να υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις έναν τομέα που αποδίδει τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία», είπε κατά το χαιρετισμό της στην τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου Τουρισμού, η νέα υπουργός, Όλγα Κεφαλογιάννη.

    «Την προηγούμενη περίοδο αγωνιστήκαμε να αναστήσουμε τον ελληνικό τουρισμό. Δουλέψαμε εντατικά και εφαρμόσαμε στρατηγικές που μετέτρεψαν την κρίση σε ευκαιρία, ήταν μια περίοδος που έδωσε ώθηση στον τουρισμό», είπε η κ. Κεφαλογιάννη, αναφερόμενη στην προηγούμενη θητεία της στο υπουργείο.

    Τόνισε πως στόχος είναι ο ισχυρός, ανταγωνιστικός και βιώσιμος τουρισμός, η μείωση της εποχικότητας, ο σεβασμός στο περιβάλλον, η εργασία και οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, ενώ έθεσε ως προαπαιτούμενο τις συμμαχίες και τις συνέργειες.

    Στην εκπαιδευτική πολιτική του ανθρώπινου δυναμικού αναφέρθηκε και η Έλενα Ράπτη, υφυπουργός Τουρισμού. «Αναλαμβάνω με ιδιαίτερη συγκίνηση και αίσθημα ευθύνης. Η φετινή χρονιά θα κλείσει θετικά. Στόχος δεν είναι μόνο να αυξάνονται οι αφίξεις αλλά και τα έσοδα, και η αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευση. Η τουριστική ανάπτυξη προϋποθέτει συνένωση δυνάμεων».

    «Ο τουρισμός βρίσκεται σε σταυροδρόμι πολύ κρίσιμο», είπε η απερχόμενη υπηρεσιακή υπουργός, Ιωάννα Δρέττα και παρέδωσε τη σκυτάλη στην Όλγα Κεφαλογιάννη «με αίσθημα υπερηφάνειας και τιμής».

    Διαβάστε επίσης:

    Θεόδωρος Σκυλακάκης: Δεν έχουμε καμία πολυτέλεια αδράνειας

    Γιώργος & Μαρίνα Πατούλη: Η πρώτη κοινή φωτογραφία μετά το χωρισμό τους

    Δίκη Πισπιρίγκου: Δεν δικαιολογείται ο θάνατος της Τζωρτζίνας



    ΣΧΟΛΙΑ