• Πολιτική

    Όλγα Γεροβασίλη: Οι εποχές του μαύρου έχουν παρέλθει στην Ελλάδα -Τι περιμένει όσους μείνουν χωρίς άδειες

    • NewsRoom

    Η Όλγα Γεροβασίλη που αναλαμβάνει Κυβερνητική Εκπρόσωπος στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης απευθύνεται στους δημοσιογράφους, πριν την είσοδο της στο Προεδρικό Μέγαρο, για την ορκωμοσία ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Σάββατο 18 Ιουλίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.


    Η εποχή του μαύρου έχει παρέλθει στην Ελλάδα, διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε δηλώσεις από το Περιστύλιο της Βουλής για τις τηλεοπτικές άδειες και έκανε λόγο για αποκατάσταση της νομιμότητας στο τηλεοπτικό τοπίο με όρους διαφανείς.

    Με τη δήλωσή της αυτή η κ. Γεροβασίλη απάντησε στον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κουμουτσάκο ο οποίος είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι “σε 90 ημέρες θα ρίξει μαύρο σε όσους σταθμούς δεν πάρουν άδεια”.

    Αναφερόμενη εκ νέου στην περίοδο προσαρμογής των 90 ημερών για τα κανάλια που δεν θα πάρουν άδεια, η κ. Γεροβασίλη παρατήρησε με νόημα ότι στις αρμοδιότητες της Digea είναι να μεταδίδει σήμα νόμιμων καναλιών, γι αυτό όπως υπογράμμισε, “όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να έχει σήμα”.

    Όσο για τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, η κ. Γεροβασίλη μίλησε για μία εξαιρετικά προσεγμένη διαδικασία με “εγγυημένους όρους πλήρους διαφάνειας και αντικειμενικότητας”, ενώ ερωτηθείσα για τον χρόνο ολοκλήρωσης του διαγωνισμού, αρκέστηκε να πει ότι  “οι κανόνες είναι τέτοιοι ώστε να μην έχουμε καμία ενημέρωση για το τι συμβαίνει και σε ποια φάση βρισκόμαστε”.

    Τέλος, η κ. Γεροβασίλη διευκρίνισε πως δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η συζήτηση για τις θεματικές και περιφερειακές άδειες και ως εκ τούτου δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ό,τι έχει ακουστεί μέχρι στιγμής.

    Διαβάστε ακόμη για τις τηλεοπτικές άδειες:

    http://www.mononews.gr/tileoptikes-adies/70525



    ΣΧΟΛΙΑ