• First Top Stories

    Ο χρόνος περνά. Και ο Π. Καμμένος έχει μπροστά του λίγες ώρες για να σκεφθεί…

    • NewsRoom


    Δραματικές θα είναι οι επόμενες ώρες για την κυβερνητική συνοχή  με δεδομένο ότι ο Πάνος Καμένος απαίτησε από τον πρωθυπουργό να διώξει τον Γιάννη Μουζάλα έως την Πέμπτη το πρωί στις 9. Αυτή την ώρα οι πιο στενοί συνεργάτες των δύο αρχηγών βρίσκονται στο σπίτι του Πάνου Καμμένου. Νίκος Παππάς και Τέρενς Κουίκ αναζητούν λύση με βάση τις τελευταίες εξελίξεις. Προσπαθούν να αλλάξουν τη θέση του προέδρου των ΑΝΕΛ να αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα. Αυτό το οποίο συζητούν είναι να αλλάξει γραμμή πλεύσης ο Πάνος Καμμένος και να περιμένει να ολοκληρωθεί η Σύνοδος Κορυφής, ώστε να υπάρξει και νέα συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Κάτι τέτοιο τον εκθέτει όμως ανεπανόρθωτα.

    Τεχνητή κρίση 

    Δεν είναι βέβαια λίγοι εκείνοι που μιλάνε για καλοστημένο σκηνικό τεχνητής ρήξης με στόχο την αποχώρηση από την κυβερνηση Συριζα-ΑΝΕΛ εξαιτίας αδυναμίας χειρισμού τόσο της προσφυγικής, όσο και της οικονομικής κρίσης.

    Βέβαια ο Π. Καμμενος  , λένε οι στενοί του συνεργάτες , δε θέλει να ρίξει την κυβέρνηση. Για αυτό και μετά την πρωινή συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση έχει ψήφο εμπιστοσύνης.

    Η θέση του αυτή δίνει χρόνο στον Αλέξη Τσίπρα για να ξεκινήσει κύκλο διερευνητικών εντολών με στόχο να πείσει το Ποτάμι και ίσως το ΠΑΣΟΚ και την Ένωση Κεντρώων να στηρίξουν την κυβέρνησή του. Ήδη συνεργάτες του επισημαίνουν τη θετική στάση που κράτησε το Ποτάμι στην κυβερνητική κρίση.

    Εάν δεν υποχωρήσει ο Πάνος Καμένος και φύγει από τον κυβερνητικό σχηματισμό και ο Αλέξης Τσίπρας δεν βρει άλλο κόμμα να συγκυβερνήσει τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. Με την αξιολόγηση ανοιχτή είναι προφανές ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα βρεθούν σε δύσκολη θέση και θα χρειαστούν ισχυρά επιχειρήματα για να αποκρούσουν την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.



    ΣΧΟΛΙΑ