ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών πρόκειται να συνεδριάσει αύριο Πέμπτη για να συζητήσει την κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές.
Η συνεδρίαση, την οποία ζήτησαν η Βρετανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία, διεξάγεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις συγκρούσεις των τουρκικών δυνάμεων με τον συριακό στρατό στην περιοχή αυτή, το προπύργιο των ανταρτών και των τζιχαντιστών στη Συρία.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε τελεσίγραφο σήμερα στις συριακές δυνάμεις να αποσυρθούν από τα τουρκικά φυλάκια στο Ιντλίμπ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. “Αν το καθεστώς (σ.σ. του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ) δεν αποσυρθεί σε αυτό το διάστημα, η Τουρκία θα αναγκαστεί να κάνει αυτή τη δουλειά η ίδια”, είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του.
Η Τουρκία έχει 12 στρατιωτικά φυλάκια στο Ιντλίμπ, στο πλαίσιο της συμφωνίας αποκλιμάκωσης που υπέγραψε με τη Ρωσία, η οποία στηρίζει τον Άσαντ. Δύο από αυτά τα φυλάκια βρίσκονται πλέον πίσω από τη γραμμή των κυβερνητικών δυνάμεων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΤο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών πρόκειται να συνεδριάσει αύριο Πέμπτη για να συζητήσει την κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Με δικά του κεφάλαια έως 100 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί ο Τέλης Μυστακίδης την κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Γιάννης Κούστας: Νέο δικαστικό ραντεβού με την πρώην σύζυγο για την υπεξαίρεση του αυθεντικού Σαγκάλ – Τι λένε οι δικηγόροι τους στο mononews
- Ά. Γεωργιάδης: Κίνηση – ματ με την αποστολή φαρμάκων κατ’ οίκον – Πάνω από 800 τα αιτήματα
- Οι αγορές συνεχίζουν το ράλι καθώς αναμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο στη Μέση Ανατολή
