• Πολιτική

    «Όχι» στον Τραμπ από τις αμερικανικές επιχειρήσεις για αποχώρηση τους από την Κίνα

    • NewsRoom

    Ντόναλντ Τραμπ


    Αρνητική ήταν η απάντηση του Εμπορικού Επιμελητηρίου των ΗΠΑ στην «εντολή» του Ντόναλντ Τραμπ για να ψάξουν εναλλακτικές λύσεις για τη δραστηριότητά τους στην Κίνα, καθώς όπως δήλωσε οι ΗΠΑ «δεν χρειάζονται» το Πεκίνο.

    Η δήλωση αυτή του Αμερικανού προέδρου ήρθε αμέσως μετά τα αντίποινα που ανακοίνωσε η κινεζική κυβέρνηση στους δασμούς που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, επιβάλλοντας δασμούς ύψους 75 δισ. δολαρίων στις αμερικανικές εισαγωγές, μεταξύ των οποίων και τις εισαγωγές  αυτοκινήτων και πετρελαίου. Οι δασμοί θα τεθούν σε ισχύ σε δύο «δόσεις», τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο, όπως δηλαδή θα συμβεί και με τους δασμούς που έχουν προαναγγείλει οι ΗΠΑ στις κινεζικές εισαγωγές.

    Απαντώντας στην δήλωση του Τραμπ, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής των διεθνών υποθέσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου των ΗΠΑ, Μάιρον Μπρίλιαντ ανέφερε:  «Μολονότι συμμεριζόμαστε την απογοήτευση του προέδρου (σ.σ. για τους νέους δασμούς που ανακοίνωσε το Πεκίνο), πιστεύουμε ότι η συνεχιζόμενη, εποικοδομητική δέσμευσή μας είναι ο σωστός τρόπος για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός».

    «Ο χρόνος είναι καθοριστικής σημασίας. Δεν θέλουμε να δούμε περαιτέρω επιδείνωση στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας», πρόσθεσε, καλώντας και τις δύο πλευρές να καταλήξουν σύντομα σε μια εμπορική συμφωνία.

    Την ίδια ώρα πάντως, η Wall Street καταρρέει με τον Dow Jones να υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 470 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ