• Πολιτική

    «Όχι» από τη Βουλή στο αίτημα του Α. Τσίπρα για έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας – Σφοδρή επίθεση από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

    • Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου
    ΣΥΡΙΖΑ: Η κύβερνηση «συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη τακτική

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας


    Οξεία κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την απόρριψη από τη Βουλή του αιτήματος του για έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

    «Μετά από πέντε ημέρες πληροφορήθηκα σήμερα από τον Πρόεδρο της Βουλής, ότι η κυβερνητική πλειοψηφία απορρίπτει το αίτημά μου για έκτακτη σύγκληση της επιτροπής θεσμών, προκειμένου να ενημερωθούμε από τους καθ’ ύλην αρμόδιους της ΕΥΠ αν παρακολουθούσαν και τον Χρήστο Σπίρτζη» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, και προσθέτει πως

    «Οτιδήποτε παραπέμπει σε θεσμούς και διαφάνεια προκαλεί αλλεργία και φόβο στον κ. Μητσοτάκη. Ας γνωρίζει ότι όσα αρχεία και να καταστρέψει, όσα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και να στήσει, τίποτα δε θα μείνει κρυφό». Καταλήγοντας ο κύριος Τσίπρας υποστηρίζει πως «Απλά επιβεβαιώνει την ενοχή του. Και δεν θα γλυτώσει στο τέλος από τις ευθύνες του».

    Η απάντηση του  Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου

    “Προφανώς, η δήλωση του κ. Τσίπρα μαγνητοσκοπήθηκε πριν από την κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή του κ. Ρουμπάτη, διοικητή της ΕΥΠ την περίοδο που ήταν ο κ. Τσίπρας Πρωθυπουργός. Γιατί, όπως φαίνεται από δημοσιεύματα, άλλες προσδοκίες έτρεφε ο κ. Τσίπρας από την Εξεταστική και άλλα αποκαλύπτονται. Φαίνεται πως όχι μόνον η ΕΥΠ – επί των ημερών του- παρακολουθούσε τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, θεωρώντας ότι επιχειρήθηκε η πώληση εθνικού εδάφους σε εταιρεία συριακών (!) συμφερόντων στην οποία είχε εμπλοκή ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας τον αναβάθμισε και πολιτικά!Τώρα γίνεται κατανοητό γιατί ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε η Εξεταστική να ασχοληθεί και με τη δική του περίοδο ευθύνης.

    ΥΓ: Η κυβέρνηση έχει αποδείξει εξαρχής ότι είναι σταθερά υπέρ της σύγκλησης όλων των κοινοβουλευτικών οργάνων  σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής”

    Διαβάστε επίσης

    «Ροντέο» η εξεταστική από τις αποκαλύψεις του Γ.Ρουμπάτη



    ΣΧΟΛΙΑ