array(0) {
}
        
    
Menu
-0.28%
Τζίρος: 143.54 εκατ.

Χρηματιστήριο: Τι συμβαίνει στα ΕΛΠΕ, πάρτι σε Jumbo, μάζεμα σε ΑΔΜΗΕ

ΟΑΕΔ: Mισθό 300 ευρώ σε 10.000 ανέργους

Οι άνεργοι που θα προσληφθούν εντός του τρέχοντος μήνα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για να καλύψουν θέσεις πλήρους απασχόλησης αναμένεται να λαμβάνουν “μισθό” 300 ευρώ. Συγκεκριμένα, 10.000 άνεργοι ηλικίας 30 – 49 ετών θα επιδοτούνται με 15 έως 18 ευρώ την ημέρα και σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ αφορα σε κάλυψη θέσεων πλήρους απασχόλησης σε ιδιωτικές, κοινωνικές συνεταιριστικές […]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υποχώρησε στο 8,6% η ανεργία το β’ τρίμηνο
Γερμανία: Ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια οι άνεργοι για πρώτη φορά σε μια δεκαετία
ΗΠΑ: Υποχώρηση στον αριθμό αρχικών αιτήσεων για επίδομα εργασίας

Οι άνεργοι που θα προσληφθούν εντός του τρέχοντος μήνα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για να καλύψουν θέσεις πλήρους απασχόλησης αναμένεται να λαμβάνουν “μισθό” 300 ευρώ.

Συγκεκριμένα, 10.000 άνεργοι ηλικίας 30 – 49 ετών θα επιδοτούνται με 15 έως 18 ευρώ την ημέρα και σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ αφορα σε κάλυψη θέσεων πλήρους απασχόλησης σε ιδιωτικές, κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα με βάση νέο πρόγραμμα, που θα προκηρύξει ο οργανισμός εντός του τρέχοντος μήνα.

Όσοι  άνεργοι ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα θα λαμβάνουν  επιχορήγηση 300 έως 360 ευρώ το μήνα (σ.σ. 15 ευρώ/μέρα Χ 5 μέρες/εβδομάδα Χ 4 εβδομάδες/μήνα και 18 ευρώ/μέρα Χ 5 μέρες/εβδομάδα Χ 4 εβδομάδες/μήνα αντίστοιχα) προκειμένου να εργαστούν.

Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα προσφέρει τη δυνατότητα στους ανέργους, που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών και με έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους, να προσληφθούν σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Κοινωνικές Συνεταιριστικές επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.) και γενικά εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα.

Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει στις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα επιχορήγηση, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ την ημέρα, για την πρόσληψη ανέργων εγγεγραμμένων στα Μητρώα του για χρονικό διάστημα τριών έως και 12 μηνών και στο ποσό των 18 ευρώ για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων (εγγεγραμμένων στα Μητρώα Ανέργων για διάστημα άνω των 12 μηνών). Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων για κάθε προσλαμβανόμενο άνεργο θα ξεκινά από την ημερομηνία πρόσληψής του και θα καταβάλλεται για χρονικό διάστημα 12 μηνών.

Εν όψει της δημοσίευσης της σχετικής Δημόσιας Πρόσκλησης για το νέο Πρόγραμμα, όπου θα ορίζεται και η ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα, ο ΟΑΕΔ ενημερώνει τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ότι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους μόνον ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης .

Η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Καθ. Μαρία Καραμεσίνη δήλωσε: “Μετά τα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας που απευθύνονται σε ηλικίες 18-14 και 25-29 ετών και το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών, ερχόμαστε με ένα νέο πρόγραμμα να επιχορηγήσουμε επιχειρήσεις για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 30-49 ετών με στόχο την απορρόφηση της ανεργίας σε αυτές τις ηλικίες. Οι επιχειρήσεις θα έχουν δικαίωμα έως 10 επιλογών υποψηφίων μέσω του μητρώου μας και ελπίζουμε η διαδικασία αυτή να εδραιωθεί ως ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για την σωστή επιλογή προσωπικού και τη διεύρυνση των ευκαιριών απασχόλησης των εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ ανέργων”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί το δολάριο οδηγείται σε νέο ράλι. Ανησυχία για τα ομόλογα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτοί είναι οι μεγάλοι σύμμαχοι της WIND

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μ. Πετρογιάννης: Ο ιδιοκτήτης του Athens Tiare Hotel στο Mononews.gr – «Έτσι θα κερδίσουμε και πάλι την Ομόνοια»

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τουρκία: Το αδιανόητο συμβόλαιο του παιχταρά που τρελαίνει κόσμο στο EuroBasket!

Νέος ΚΟΚ: Τι πρόστιμα θα πληρώνουν από 13 Σεπτεμβρίου οι παραβάτες οδηγοί

Motor Oil: Ανακοίνωσε συνεργασία με τον Όμιλο Σαρακάκη για τα κινεζικά αυτοκίνητα Maxus

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργιάδης: Η ΕΔΕ για το ΚΥ Αίγινας στρέφεται κατά όποιου ευθύνεται για την απουσία ασθενοφόρου όταν χρειάστηκε
Νετανιάχου: «Βρισκόμαστε σε πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» – Νεκροί οι δράστες της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ
Συνάντηση Τασούλα – Μητσοτάκη: Αύριο Τρίτη στις 10 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο
Λούλα: Ο αμερικάνικος στόλος στην Καραϊβική αποτελεί “παράγοντα έντασης”
Τουρκία: Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και βουλευτών και υποστηρικτών του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος
Αργεντινή: Βουτιά έως 7% για το πέσο μετά την ήττα του Μιλέι στο Μπουένος Αϊρές
Econostream: Η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου υποψήφια για αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Φρίντριχ Μερτς: Η Ευρώπη πρέπει να αναπροσαρμόσει τα συμφέροντά της σε σχέση με τις ΗΠΑ
Δραματικό μήνυμα Μπαϊρού: Η Γαλλία πνίγεται σε έναν ωκεανό χρέους – Ξεκίνησε η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης
Κομισιόν: Απολογισμός του έργου της στην τρέχουσα θητεία της