Οι άνεργοι που θα προσληφθούν εντός του τρέχοντος μήνα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για να καλύψουν θέσεις πλήρους απασχόλησης αναμένεται να λαμβάνουν “μισθό” 300 ευρώ.

Συγκεκριμένα, 10.000 άνεργοι ηλικίας 30 – 49 ετών θα επιδοτούνται με 15 έως 18 ευρώ την ημέρα και σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ αφορα σε κάλυψη θέσεων πλήρους απασχόλησης σε ιδιωτικές, κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα με βάση νέο πρόγραμμα, που θα προκηρύξει ο οργανισμός εντός του τρέχοντος μήνα.

Όσοι  άνεργοι ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα θα λαμβάνουν  επιχορήγηση 300 έως 360 ευρώ το μήνα (σ.σ. 15 ευρώ/μέρα Χ 5 μέρες/εβδομάδα Χ 4 εβδομάδες/μήνα και 18 ευρώ/μέρα Χ 5 μέρες/εβδομάδα Χ 4 εβδομάδες/μήνα αντίστοιχα) προκειμένου να εργαστούν.

Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα προσφέρει τη δυνατότητα στους ανέργους, που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών και με έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους, να προσληφθούν σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Κοινωνικές Συνεταιριστικές επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.) και γενικά εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα.

Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει στις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα επιχορήγηση, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ την ημέρα, για την πρόσληψη ανέργων εγγεγραμμένων στα Μητρώα του για χρονικό διάστημα τριών έως και 12 μηνών και στο ποσό των 18 ευρώ για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων (εγγεγραμμένων στα Μητρώα Ανέργων για διάστημα άνω των 12 μηνών). Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων για κάθε προσλαμβανόμενο άνεργο θα ξεκινά από την ημερομηνία πρόσληψής του και θα καταβάλλεται για χρονικό διάστημα 12 μηνών.

Εν όψει της δημοσίευσης της σχετικής Δημόσιας Πρόσκλησης για το νέο Πρόγραμμα, όπου θα ορίζεται και η ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα, ο ΟΑΕΔ ενημερώνει τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ότι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους μόνον ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης .

Η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Καθ. Μαρία Καραμεσίνη δήλωσε: “Μετά τα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας που απευθύνονται σε ηλικίες 18-14 και 25-29 ετών και το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών, ερχόμαστε με ένα νέο πρόγραμμα να επιχορηγήσουμε επιχειρήσεις για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 30-49 ετών με στόχο την απορρόφηση της ανεργίας σε αυτές τις ηλικίες. Οι επιχειρήσεις θα έχουν δικαίωμα έως 10 επιλογών υποψηφίων μέσω του μητρώου μας και ελπίζουμε η διαδικασία αυτή να εδραιωθεί ως ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για την σωστή επιλογή προσωπικού και τη διεύρυνση των ευκαιριών απασχόλησης των εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ ανέργων”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί το δολάριο οδηγείται σε νέο ράλι. Ανησυχία για τα ομόλογα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτοί είναι οι μεγάλοι σύμμαχοι της WIND

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μ. Πετρογιάννης: Ο ιδιοκτήτης του Athens Tiare Hotel στο Mononews.gr – «Έτσι θα κερδίσουμε και πάλι την Ομόνοια»