ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τις δικές του απαντήσεις δίνει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ), Μπουρχάν Μπαράν, σχετικά με την παρουσία του σε εκδήλωση του ψευδομουφτή της Ξάνθης σε χωριό της περιοχής μπροστά από την τουρκική σημαία.
Συγκεκριμένα, απαντώντας επί της ουσίας στο θέμα που ανέδειξε ο βουλευτής της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου, ο κ. Μπαράν σημειώνει πως όταν βρέθηκε στο σημείο δεν υπήρχε τουρκική σημαία και όταν αυτή αναρτήθηκε εν αγνοία του, αποχώρησε. «Δεν θα επιτρέψω προβοκατόρικες ενέργειες που ως στόχο έχουν μόνο να πλήξουν το κύρος και την πολιτική μου σταδιοδρομία», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Μάλιστα ο κ. Μπαράν επισυνάπτει στην δημόσια δήλωσή του και σχετική φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος στο τραπέζι χωρίς να υπάρχει στο φόντο η τουρκική σημαία.
Ολόκληρη η δήλωση του βουλευτή
«Στο πλαίσιο της θρησκευτικής μουσουλμανικής εορτής του Ραμαζανιού παραβρέθηκα χθες έπειτα από πρόσκληση στο Ιφτάρ, στο δείπνο που παραδοσιακά παρατίθεται.
Η πρόσκληση ήταν από τον Δήμο Γιλντιρίμ Προύσας και κατά τη διάρκεια του δείπνου όπως αποτυπώνεται και από την φωτογραφία, την οποία παραθέτω, δεν υπάρχει καμία σημαία της γείτονος χώρας.
Αυτό συνέβη ξαφνικά, όπως με ενημέρωσαν εκ των υστέρων οι συνεργάτες του πολιτικού μου γραφείου στην Ξάνθη που ήταν παρόντες, κατά τη λήξη της προσευχής χωρίς καμία ενημέρωσή μου για μια τέτοιου είδους ενέργεια. Μετά το συμβάν μάλιστα αποχώρησα.
Η πορεία μου ως Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου έως τώρα έχει αποδείξει ότι καταβάλω τα μέγιστα στο να είμαι αρωγός της αρμονίας και της ειρηνικής συνύπαρξής μας στην Ξάνθη. Δεν θα επιτρέψω προβοκατόρικες ενέργειες που ως στόχο έχουν μόνο να πλήξουν το κύρος και την πολιτική μου σταδιοδρομία υπό το πρίσμα του δόλου και της ρατσιστικής προκατάληψης εναντίον εμού και του κόμματος το οποίο εκπροσωπώ»
Το χρονικό της υπόθεσης
Νωρίτερα, να πάρει θέση η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ για την παρουσία του βουλευτή Ξάνθης Μπουρχάν Μπαράν, σε εκδήλωση του ψευδομουφτή Αχμέτ Μέτε – παρουσία του Τούρκου προξένου στην Κομοτηνή Μουράτ Ομέρογλου και με θέα… την τουρκική σημαία – ζητούσε ο βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. Τάσος Χατζηβασιλείου.
Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο βουλευτής της Ν.Δ. και Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, εγκαλούσε τον συνάδελφό του – βουλευτής Ξάνθης του ΚΙΝΑΛ – για την παρουσία του στην προκλητική εκδήλωση. Έγραψε:
«Σε εκδήλωση της ψευδομουφτείας Ξάνθης, παρόντος του Τούρκου προξένου και με φόντο την τουρκική σημαία, παρίσταται ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μπουρχάν Μπαράν. Το ΚΙΝΑΛ γνωρίζει τις δραστηριότητες και τις επιλογές του βουλευτή του; Επιβάλλεται να πάρει καθαρή θέση» σχολίασε ο κ. Χατζηβασιλείου.
Την εκδήλωση – ιφτάρ στο πλαίσιο του ραμαζανιού – διοργάνωσε στο χωριό Λευκόπετρα ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ενώ εκτός του Τούρκου προξένου στην Κομοτηνή, παραβρέθηκαν ο δήμαρχος του Γιλντιρίμ Προύσας Οκτάι Γιλμάζ και ο βουλευτής Προύσας Οσμάν Μεστέν. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός, πως στο χώρο της εκδήλωσης αναρτήθηκε προκλητικά η τουρκική σημαία».
Διαβάστε επίσης
Πηγές ΚΙΝΑΛ: Ο Μητσοτάκης αντέγραψε τις προτάσεις μας για την κοινωνική στέγη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των μεταφορών
- Τραμπ για Όρμπαν: «Δεν θα αφήσει ποτέ τον λαό της Ουγγαρίας»
- Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος προς «επαγγελματίες» προστάτες: Οι Λιμενικοί σώζουν ζωές – Στηρίζουμε τους συναδέλφους μας
- Τραμπ: Ζητά νέα, βελτιωμένη πυρηνική συμφωνία αντί της παράτασης της New START
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.