• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Ο Βίτσας αμφισβητεί το Reuters

    Δημήτρης Βίτσας


    Περίπου 700-800 πρόσφυγες έφυγαν από τον καταυλισμός της Ειδομένες χθες, ψάχνοτας για πέρασμα στα σύνορα και κατάφεραν να φθάσουν στην  περιοχή «Χαμηλό», πέρασαν το χείμαρρο, που αποτελεί και το φυσικό σύνορο της περιοχής και βρέθηκαν στην άλλη πλευρά. Στο σημείο εκείνο του φράχτη εκείνη την ώρα περιπολούσαν δύο αστυνομικοί, η σκοπιανή πλευρά ήταν απροετοίμαστη με απλά λόγια, οι αστυνομικοί αιφνιδιάστηκαν και έτσι οι 700 με 800 πρόσφυγες πέρασαν κανονικά τα σύνορα και κατευθύνθηκαν στο χωριό των Σκοπίων Μoi.

    Με τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters μεταδίδει το πρωί της Τρίτης πως αξιωματούχοι των Σκοπίων δηλώνουν ότι όλοι οι πρόσφυγες που κατόρθωσαν να περάσουν χθες στο έδαφός τους και συνελήφθησαν από τον στρατό και την αστυνομία της χώρας στο χωριό Μονί, επιστράφησαν στην Αθήνα.

    Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση διαψεύδει κάτι τέτοιο, και διά στόματος του αρμόδιου υπουργού για τον Συντονισμό των δράσεων στο προσφυγικό, Δημήτρη Βίτσα τονίζει πως «θα ακολουθηθεί η διπλωματική οδός». «Εμείς δεν γνωρίζουμε κάτι τέτοιο (σ.σ. ότι επέστρεψαν οι πρόσφυγες)», δήλωσε ο κύριος Βίτσας στον Σκάι και συνέχισε: «Όλα θα γίνουν επισήμως, με τη μέθοδο της διπλωματίας, τίποτα άλλο δεν γνωρίζουμε. Η εντολή είναι να ακολουθηθούν οι συνήθεις πρακτικές, οτιδήποτε άλλο, από την άποψη του διεθνούς δικαίου είναι παράνομο»



    ΣΧΟΛΙΑ