• Πολιτική

    Ο Τσίπρας ζητά πάλι εκλογές και επιτίθεται στον Ανδρουλάκη γιατί δεν στηρίζει το αίτημα

    • NewsRoom
    Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

    Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης


    Βέβαιος πλέον ότι μπορεί να ζητά εκλογές εκ του ασφαλούς, μετά την κατηγορηματική δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση του θα εξαντλήσει την τετραετία, ο Αλέξης Τσίπρας επανήλθε στο αίτημα για πρόωρες εκλογές και μάλιστα εν μέσω της γενικότερης αναταραχής που προκαλεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το Ηράκλειο νέα επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό προσωπικά, για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια που όπως επανέλαβε,
    επικρατεί στην αγορά, αφήνοντας παράλληλα αιχμές και κατά του προέδρου του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ), Νίκου Ανδρουλάκη, που δεν στηρίζει το επαναλαμβανόμενο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

    «Η κοινωνία», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, «πληρώνει τα σπασμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

    «Όσο (ο Κυριάκος Μητσοτάκης) παραμένει γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας, αδιαφορώντας για την κοινωνική λεηλασία, τόσο θα συσσωρεύονται δεινά στους εργαζόμενους, τους μισθωτούς, τους αγρότες, του ελεύθερους επαγγελματίες», είπε για τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «γι’ αυτό και εμείς ζητάμε εκλογές».

    Στρέφοντας τέλος, τα βέλη του στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Τσίπρας θέλησε να επισημάνει ότι καμία άλλη δύναμη η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτική δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια στο αίτημα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. «Αν δεν ζητάς εκλογές, θέλεις να παραμείνει στην εξουσία η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να συνεχίσει να λεηλατεί την κοινωνία», σχολίασε.



    ΣΧΟΛΙΑ