• Top Stories

    Ο σφακιανός Πολάκης έχει ξεφύγει : «Τα σκυλιά ουρλιάζουν, το καραβάνι προχωρά»


    Είναι να απορεί κανείς, πραγματικά: σε ποια χώρα του κόσμου θα παρέμενε στην κυβέρνηση ένας υπουργός που απειλεί να «φυτέψει» δημοσιογράφο τρία μέτρα κάτω από τη γη, που χαρακτηρίζει «σκυλιά» αυτούς που τον επικρίνουν, που χρησιμοποιεί εκφράσεις όπως «χθεσινά αβγά» και «βοθροκάναλα της διαπλοκής» κατά αυτών που αντιλαμβάνεται ως εχθρούς του;

    Πάντως, στην Ελλάδα του 2016 αυτός ο υπουργός όχι μόνο παραμένει στη θέση του, αλλά καλύπτεται κιόλας από την κυβέρνηση. Και το όνομα αυτού; Παύλος Πολάκης.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έδωσε τα… διαπιστευτήριά του τον Δεκέμβριο του 2015, όταν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, της πρώτης του μάλιστα ως αναπληρωτή υπουργού, είχε ένα πρωτοφανές λεκτικό επεισόδιο με δημοσιογράφο, το οποίο προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις και σχολιάστηκε έντονα σε τηλεοπτικά πάνελ και social media – όμως, όπως αποδείχθηκε, ήταν μόνο η αρχή.

    Στο επεισόδιο αυτό επανήλθε το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Πολάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι, και όχι μόνο δεν είχε μία κουβέντα αυτοκριτικής να πει για το ξέσπασμά του κατά του διαπιστευμένου συντάκτη του υπ. Υγείας, αλλά έκανε ακόμα χειρότερα τα πράγματα, σχολιάζοντας: «έπρεπε τότε να σηκωθώ επάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη, αλλά κράτησα την ψυχραιμία μου»!

    Στην ίδια εκδήλωση, ο Παύλος Πολάκης χαρακτήρισε «χτεσινά αυγά» αυτούς που σχολίασαν το γεγονός ότι αποκαλεί τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS «χιβ», και φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα… αγαπημένα του «βοθροκάναλα της διαπλοκής».

    https://www.youtube.com/watch?v=ayrmFIMqTYI

    Μάλιστα, «διαφήμισε» ο ίδιος τα όσα ανέφερε στην εκδήλωση αυτή μέσω Facebook, σχολιάζοντας σε ανάρτησή του, παραθέτοντας και το σχετικό βίντεο:

    «Ολοκληρη η απαντηση χθες στο δημοσιογραφο του ΣΚΑΙ για το ΚΕΕΛΠΝΟ και τους διοικητες των νοσοκομειων, στην εκδηλωση του ΣΥΡΙΖΑ αμαρουσιου για το παραλληλο προγραμμα οπου ημουν ομιλητης.ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ απομονωνουν κομματια .Δεν πειραζει παιδια οσο και να ουρλιαζετε η παραπομπη για κακουργημα της πρωην διοικησης του κεελπνο απο την εισαγγελεα διαφθορας ΕΓΙΝΕ και δεν κρυβεται οσο και να επιτιθεστε σε μενα .
    ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΠΡΟΧΩΡΑ,ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ».

    Το παράδοξο είναι ότι ο κ. Πολάκης απολαμβάνει της πλήρους σχεδόν στήριξης του Μαξίμου, όπως φαίνεται από τις χθεσινές δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, η οποία έκανε μεν λόγο για «λεκτικό ατόπημα» του αναπληρωτή υπουργού, όμως δικαιολόγησε τη συμπεριφορά του, υποστηρίζοντας πως ήταν αγανακτισμένος «με τη συμπεριφορά μέρους των ΜΜΕ απέναντί του και με τις εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν για έναν υπουργό, οι οποίες είναι καταγεγραμμένες και δεν έχουν αντίστοιχα σχολιαστεί».

    Σε αντίστοιχο ύφος απάντησε και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός αναφορικά με το θέμα αυτό στη βουλευτή της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή, η οποία το έθεσε στη Βουλή: «Αν νομίζετε ότι θα μπορέσετε με αφορμή κάποιες δηλώσεις που δεν γνωρίζω, δηλώσεις  που είναι σε συνέχεια μιας γνωστής αντιπαράθεσης προσβλητικής απέναντι στον κ. Πολάκη, να ακυρώσετε ή απαξιώσετε ένα έργο που γίνεται με μεγάλη προσπάθεια και συνεισφορά και ολόψυχη στήριξη από τον κ. Πολάκη, είστε γελασμένη».

    Ας συγκρίνουμε τώρα τη στάση της κυβέρνησης απέναντι σε έναν υπουργό που καταφέρεται με απειλές και ύβρεις κατά δημοσιογράφων, με τη στάση της πορτογαλικής κυβέρνησης απέναντι σε ένα πρόσφατο αντίστοιχο περιστατικό:

    Ο Ζοάο Σοάρες, γιος του πρώην πρωθυπουργού Μάριο Σοάρες, είχε οριστεί από τον πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα τον περασμένο Νοέμβριο υπουργός Πολιτισμού. Όμως πριν από λίγες μέρες αναγκάστηκε σε παραίτηση, υπό το βάρος της δημόσιας κατακραυγής για μια απειλή του μέσω Facebook κατά δύο δημοσιογράφων που τον αποκάλεσαν ανίκανο και αγενή. Και μη φανταστείτε ότι επρόκειτο για καμιά τρομερή απειλή, ο Σοάρες δεν απείλησε να τους «φυτέψει» τρία μέτρα κάτω από τη γη, αλλά απλώς να τους χαστουκίσει. Και πλέον είναι στο… σπίτι του, και όχι στην κυβέρνηση, φυσικά.

    Άλλα κόλπα αυτά όμως…

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr: Tην στιγμή που ο Έλληνας ζει με 16 ευρώ την ημέρα ο Μπαλτάς ζητά 20 ευρώ είσοδο για την Ακρόπολη



    ΣΧΟΛΙΑ