• Πολιτική

    Ο Σαλβίνι ζητά από την ΕΕ να δώσει στη Λιβύη χρήματα για το μεταναστευτικό

    Ματέο Σαλβίνι

    Ματέο Σαλβίνι


    Ευρωπαϊκή παρέμβαση στη Λιβύη, ανάλογη με αυτή που υπήρξε στην κοινή δήλωση ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό ζητά ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι.

    Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Λιβύη, ο Σαλβίνι ανέφερε ότι «η Ευρώπη βρήκε τρία συν τρία δισεκατομμύρια ευρώ για την Τουρκία -η οποία δεν είναι χώρα μέλος- για την προστασία των ανατολικών συνόρων. Οι φίλοι Λίβυοι ζητούν μια άλλο τόσο συγκεκριμένη παρέμβαση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Λέγκα, θα πρέπει να γίνουν πάνω από 30.000 επανεγκαταστάσεις από την Ιταλία προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η ανάληψη της αυστριακής προεδρίας, εκτίμησε, σημαίνει ότι «από τα λόγια θα μπορέσουμε να περάσουμε στις πράξεις».

    Ο Σαλβίνι υποστήριξε ότι «ο κύριος κορμός της πρότασης της χώρας για το μεταναστευτικό είναι εκείνη του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε» και ότι «επιτέλους, η Ιταλία είναι και πάλι πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη».

    Για το πλοίο Lifeline

    Ο Σαλβίνι αναφέρθηκε και στο πλοίο της μη κυβερνητικής οργάνωσης Lifeline, το οποίο βρίσκεται στα ανοικτά της Μάλτας.

    «Η γαλλική κυβέρνηση λέει ότι το σκάφος πρέπει να εισέλθει σε ιταλικό λιμάνι διότι αγνοεί την κατάσταση. Το πλοίο φέρει αμφισβητούμενη σημαία και δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις της ιταλικής και λιβυκής ακτοφυλακής. Με εκπλήσσει η γαλλική κακία και νομίζω ότι θα είναι μια καλή κίνηση να ανοίξει το λιμάνι της Μασσαλίας», ανέφερε.

    Επίσης, κάλεσε τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, «να είναι συνεπείς και να μην αφήσουν την Ιταλία μόνη της και φέτος στη διαχείριση του μεταναστευτικού, ώστε να αποδείξουν, με τον τρόπο αυτό, ότι η Ευρώπη έχει νόημα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Δραγασάκης: Οι τράπεζες να «τρέξουν περισσότερο» για τα «κόκκινα δάνεια»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγχαρητήρια Τσίπρα σε Ερντογάν – Ζήτησε άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εξηγήσεις για τις δηλώσεις του εναντίον του Μπουτάρη κλήθηκε να δώσει ο Ψωμιάδης



    ΣΧΟΛΙΑ