• Οικονομία

    Γ. Δραγασάκης: Οι τράπεζες να «τρέξουν περισσότερο» για τα “κόκκινα δάνεια”

    Γιάννης Δραγασάκης


    Να «τρέξουν» περισσότερο για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων συμβούλεψε τις τράπεζες ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στην επερώτηση της ΝΔ για την εφαρμογή του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

    Προανήγγειλε δε, την δημιουργία “κεφαλαίων συμμετοχών, σαν venture capitals όπως ονόμασε τα “νέα εργαλεία χρηματοδότησης μετά την υπαγωγή στον εξωδικαστικό μηχανισμό να δίνεται στην επιχείρηση κίνησης και μετοχικό κεφάλαιο. Δηλαδή ταμεία Αναδιάρθρωσης που θα μπαίνουν σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ρυθμίσει τα δάνειά τους και στην συνέχεια αναζητούν κεφάλαια”.

    Επισήμανε παράλληλα πως θα πρέπει οι Τράπεζες να βοηθήσουν περισσότερο με τις ρυθμίσεις γιατί ο όγκος των “κόκκινων” είναι μεγάλος και αργούν πολύ. Αν δεν ρυθμίσουμε μόνοι μας τα κόκκινα δάνεια θα έχουμε πρόβλημα. Δεν θα μιλήσω για υπονόμευση από τις Τράπεζες αλλά θα πω κάτι που γράφεται στις εφημερίδες” είπε και διάβασε απόσπασμα της Καθημερινής λέγοντας:

    “Η ασυνεννοησία και οι διαφορετικές επιδιώξεις των τραπεζών δημιουργούν εμπόδια στην πορεία των ρυθμίσεων” ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής. “Όμως αν δεν τρέξουμε μόνοι μας θα μας το επιβάλλου픨υπογράμμισε. “Είμαστε στην ΕΕ, δεν μπορεί μια χώρα να έχει 40% κόκκινα δάνεια και μια άλλη 5%”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συγχαρητήρια Τσίπρα σε Ερντογάν – Ζήτησε άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Γιουχάρισμα» βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ν.Μπακογιάννη για μεταφορικό ισοδύναμο: Το νομοσχέδιο αυτό είναι η αποθέωση της γραφειοκρατίας



    ΣΧΟΛΙΑ