• Πολιτική

    Α. Τσίπρας: Οι συμφωνίες δεν είναι για να τηρούνται μόνο από τους πιο αδύναμους (video)

    Τσίπρας


    Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται από όλους, δεν είναι για να τηρούνται μόνο από τους πιο αδύναμους, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ ενώ επεσήμανε ότι αναμένονται θετικές εξελίξεις στο ζήτημα του χρέους μέχρι και το Eurogroup του Δεκεμβρίου.

    «Πιστεύω ότι είναι εφικτό μέχρι το Eurogroup του Δεκέμβρη να έχουμε θετικές εξελίξεις, ώστε η νέα χρονιά να ξεκινήσει με την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης» ανέφερε ο κ. Τσίπρας συνεχίζοντας «έθεσα στους συνομιλητές μου την ανάγκη να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα σε ότι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα από όλες τις πλευρές. Η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της, έχει πολύ θετικές επιδόσεις στην οικονομία, επιστρέφει έπειτα από πολλά χρόνια σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

    Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός επεσήμανε ακόμα ότι «αυτό που έχει ανάγκη η χώρα είναι να δοθεί ένα ισχυρό σήμα προς την επενδυτική κοινότητα. Αυτό το σήμα δεν μπορεί να δοθεί με διαρκείς αναβολές και με καθυστερήσεις σε όσα έχουν συμφωνηθεί. Η Ελλάδα πρέπει το συντομότερο δυνατό να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και με αυτόν τον τρόπο να γίνει πόλος επενδύσεων που θα δημιουργήσουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης από το επόμενο κιόλας έτος».

    Παράλληλα τόνισε ότι κανείς δεν επιθυμεί νέες αναταράξεις στην Ευρώπη ενόψει μάλιστα μίας εκλογικής χρονιάς για κάποιες ευρωπαϊκές χώρες ενώ επεσήμανε ότι «οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται από όλες τις πλευρές. Οι συμφωνίες δεν είναι για να τηρούνται μόνο από τους πιο αδύναμους, οι συμφωνίες είναι για τηρούνται από όλους».

    Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο προσφυγικό σημειώνοντας ότι η πλειονότητα των κρατών – μελών στήριξε τις ελληνικές θέσεις στέλνοντας εκ νέου μήνυμα για τήρηση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει όλες οι χώρες της Ευρώπης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανατρίχιασαν όλοι από την περιφορά του νεκρού Μητροπολίτη στη Λαμία σαν άλλου Ελ Σιντ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μεγάλη μάχη των σούπερ μάρκετ: Ο Σκλαβενίτης χτυπά Lidl – ΑΒ Βασιλόπουλος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι μυστικές εντολές Draghi στις τράπεζες: Κλείστε τώρα όσες επιχειρήσεις δεν αντέχουν



    ΣΧΟΛΙΑ