• Πολιτική

    Ο Πολάκης μίλησε: Αλέξη, σε ευχαριστώ…

    • NewsRoom

    Παύλος Πολάκης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας


    Με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έκανε αναμετάδοση όσων ειπώθηκαν και τον αφορούσαν στην χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ.

    Προηγείται μια άλλη ανάρτηση του κ. Πολάκη, με την οποία ευχαριστεί τον πρωθυπουργό για την στήριξη που δείχνει στο πρόσωπό του: «Θα το θυμάστε για χρόνια αυτό το πέρασμα του Τσιπρα απο το Αλαφουζεικο … Το debate έγινε τελικά ,απλά αντί για τον Μητσοτακη ήταν οι αντ´ αυτού Κοσιώνη και Παπαχελας ,που ίδρωναν ξειδρωναν αλλα ΝΙΚΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ!!!

    ΥΓ Αλεξη ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τη στήριξη ..».

    Στη δεύτερη ανάρτηση ο κ. Πολάκης γράφει: «Ερώτηση για τον Παύλο Πολάκη έκανε στον Αλέξη Τσίπρα η Σία Κοσιώνη, νομίζοντας ότι θα στριμώξει τον Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι έχει προκαλέσει με τις αναρτήσεις του και ρωτώντας τον αν συμφωνεί “όχι με το ύφος, το αψύ το σφακιανό αλλα με την ουσία”.
    Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι για τον Παύλο Πολάκη “πνίγει πολλές φορές το δίκιο του ο τρόπος με τον οποίο θυμώνει και κρατάει και το πληκτρολόγιο και αυτό είναι κακός σύμβουλος και το έχω πει. Προτιμώ όμως να κρίνω τους υπουργούς μου από το έργο τους και όχι από την επικοινωνία. Και το έργο του Πολάκη και του Ξανθού στη Υπουργείο Υγείας είναι σημαντικό. Παραλάβαμε νοσοκομεί που ήταν ελλειμματικά κατά 800 εκ. το χρόνο, σήμερα έχουμε πλεονάσματα, παραλάβαμε νοσοκομεία που είχαμε 5 ευρώ είσοδο γηια τους ασθενείς και δεν είχαν τη δυνατότητα οι ανασφάλιστοι να έχουν υπηρεσίες δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Έχουμε φτιάξει 120 Τοπικές Μονάδες Υγείας σε όλη την Ελλάδα, έχουμε κάνει 19.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Δεν έχουν γίνει όλα τέλεια αλλά έχει κάνει πάρα πολύ σημαντική δουλειά”.
    Μάταια ο Αλέξης Παπαχελάς κοιτούσε τη Σία Κοσιώνη προσπαθώντας ίσως να της κάνει νόημα να διακόψει τον Αλέξη Τσίπρα, “ναι αλλά” προσπαθούσε να πει εκείνη, μέχρι που κατάφερε να πει ότι “άρα μου λέτε ότι είναι τόσο φανταστικός Υπουργός που δεν πειράζει που λεει και 2-3 χοντράδες…”

    Τσίπρας: Σας αδικεί αυτή η στάση, εγώ δεν είπα αυτό το πράγμα

    Κοσιώνη: Μα τι λέτε; Εγώ δεν σας ρώτησα για το έργο του κ.Πολάκη…

    Τσίπρας: Ο τρόπος που σχολιάζετε τις απαντήσεις μου δίνει επιχειρήματα σε ό,τι είπα στην αρχή για το σταθμό σας και το ρόλο που έχετε αναλάβει όλο το προηγούμενο διάστημα.

    Παπαχελάς: Γιατί δεν τον μαζεύετε;

    Τσίπρας: Σας είπα, ότι ο Πολάκης και ο Ξανθός έχουν κάνει πολύ σημαντική δουλειά στο χώρο της υγείας που θα ήταν άδικο επειδή κάνουν μία λάθος ανάρτηση να τον “μαζέψω” κ.Παπαχελά. Διότι ο Πολάκης και ο Ξανθός έστησαν ξανά στα πόδια του το δημόσιο σύστημα υγείας, είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει. Γιατί ο Πολάκης και ο Ξανθός βγάλανε δύσοσμες υποθέσεις στη δημοσιότητα. Ανασύρανε την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ που ήταν μία οφ σορ στο χώρο της υγείας που χρηματοδοτούσε δημοσιογράφους και το ξέρετε πάρα πολύ καλά. Έχω λοιπόν για τον Πολάκη απολυτη εμπιστοσύνη στο έργο του ως Υπουργού κι έχω απόλυτη εκτίμηση σε όσα έχει κάνει».



    ΣΧΟΛΙΑ