• Top Stories

    Ο Μητρόπουλος καρφώνει την κυβέρνηση στον Παπαγγελόπουλο

    Αλέξης Μητρόπουλος

    Αλέξης Μητρόπουλος


    Στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης αρμόδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλο απευθύνεται με επιστολή του ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, ζητώντας να διερευνηθούν τυχόν αδικήματα που διέπραξαν υπηρεσιακοί παράγοντες στην πολύκροτη υπόθεση φοροδιαφυγής στην οποία ο ίδιος εμπλέκεται.

    «Είναι αυτονόητο ότι θέτω και εαυτόν υπό τον έλεγχο της έρευνάς σας. Η αναζήτηση της αλήθειας και η απόδοση δικαιοσύνης πρέπει να είναι το μέλημα όλων μας», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Μητρόπουλος, που υποβάλλει παράλληλα τον αρμόδιο υπουργό βασικά έγγραφα της υπόθεσής του.

    Υπενθυμίζεται ότι σε τηλεοπτική του εμφάνιση την περασμένη Τρίτη, ο Αλέξης Μητρόπουλος υποστήριξε πως η υπόθεση αυτή είναι μία σκευωρία σε βάρος του, καταγγέλλοντας στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρούν την πολιτική του εξόντωση επειδή ο ίδιος διαφώνησε με τη στρατηγική της κυβέρνησης και άσκησε σκληρή κριτική στις αποφάσεις της . Μάλιστα, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, για τον οποίο κατήγγειλε ότι τον απείλησε πως «θα σε λιώσουν Νικολούδης και Παναγιωτόπουλος», αν δεν αποδεχόταν να μπει δεύτερος στο ψηφοδέλτιο του υπολοίπου Αττικής στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, αντί για την πρώτη που είχε στις εκλογές του Ιανουαρίου, προκειμένου να μπει πρώτος ο Αριστείδης Μπαλτάς.

    Ο κ. Μητροπουλος υποστηρίζει ακόμα πως το επίμαχο ποσό του 1 εκατομμυρίου για το οποίο κατηγορείται έχει επαναπατριστεί νόμιμα και έχει συμπεριληφθεί στη φορολογική του δήλωση για το 2006.



    ΣΧΟΛΙΑ