• Top Stories

    Ο κουμπάρος του Καραμανλή για Τούρκος πρωθυπουργός;

    • NewsRoom

    Berat Albayrak υπουργός Οικονομικών Τουρκίας, γαμπρός Ερντογάν


    Η 90 λεπτών συνάντηση που είχαν χθες οι Recep Tayyip Erdoğan και Ahmet Davutoğlu, την οποία τα τοπικά μέσα χαρακτήρισαν ως «κρίσιμη» για το μέλλον του τελευταίου έφερε αναταραχές στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας. Οι φήμες για απομάκρυνση του Τούρκου Πρωθυπουργού -σύμφωνα και με τα τουρκικά ΜΜΕ- επρόκειτο να γίνει πραγματικότητα, και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο συγκλήθηκε έκτακτο συνέδριο του AKP εντός του μήνα, το οποίο και αναμένεται να σηματοδοτήσει την «έξοδο» του Davutoglu, για το οποίο μάλιστα ο ίδιος δήλωσε πως δε θα θέσει τον εαυτό σου σε υποψηφιότητα για την Προεδρία.

    Ποιο είναι το όνομα που ακούγεται για την Προεδρία;Berat Albayrak

    Έτσι, ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται για την ηγεσία του «AKP» είναι και αυτό του Berat Albayrak, ο οποίος είναι ο γαμπρός του Erdoğan. Ο Berat Albayrak, βέβαια κατέχει σήμερα το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Ενέργειας. τυγχάνει και κουμπάρος του Κ.Καραμανλή.

    gamos-ersa-erdogan-karamanlis-koumparos

    Είναι, λοιπόν, ο σύζυγός μίας από τις κόρες του Τούρκου Προέδρου, της Esra, την οποία παντρεύτηκε τον Ιούλιο του 2014. Και ποιοι ήταν οι μάρτυρες στον πολιτικό γάμο; Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η σύζυγός του Νατάσα. Επίσης μάρτυρες ήταν ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Abdullah, ο ηγέτης του Πακιστάν στρατηγός, Pervez Musharraf και ο Ρουμάνος πρωθυπουργός, Adrian Năstase. erdogan

    Ο Erdoğan είχε χαρακτηρίσει το γάμο «συνάντηση των πολιτισμών» υπενθυμίζοντας ότι από τους τέσσερις μάρτυρες δυο ήταν χριστιανοί και δυο μουσουλμάνοι.ERDOGAN

    «Πριν από μερικά χρόνια δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο» ανέφερε από πλευράς του ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας Κ. Καραμανλής ο οποίος έγινε δεκτός υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής.

    Ο 38χρονος οικονομολόγος , Berat Albayrak, σήμερα συμπεριλήφθηκε στις εκλογικές λίστες του AKP, του κόμματος του πεθερού του, για τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου και κατάφερε να κερδίσει μία από τις 550 θέσεις της Εθνοσυνέλευσης.

    Πότε θα διεξαχθεί το συνέδριο του «ΑΚΡ»

    Το συνέδριο θα διεξαχθεί αμέσως μετά τις 21 Μαΐου και όχι αργότερα από τις 6 Ιουνίου, πρώτη μέρα του Ραμαζανίου. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί αναλυτές που εκτιμούν πως η αποχώρηση του Davutoglu θα σημάνει περαιτέρω συγκέντρωση εξουσίας στα χέρια του Erdogan.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/nikos-pappas-epithesi-sto-mega-ke-stous-ergazomenous-tou/42846

    http://www.mononews.gr/o-v-leventis-vlepi-proores-ekloges-stis-12-stis-19-iouniou/42918



    ΣΧΟΛΙΑ